Tom Iversjö gör sin andra säsong som huvudtränare i Visby IBK.

Det kommer inte att bli någon tredje.

Helagotland.se kan avslöja att Visby IBK sagt upp avtalet med sin tränare som dock leder laget tillsammans med Viktor Matsenius säsongen ut.

– Det är aldrig roligt att bli uppsagd, men det är inga hard feelings. Jag vet förutsättningarna i den här branschen, säger Tom Iversjö.

Anledningen till uppsägningen ska ha varit att klubben ville omförhandla delar i Tom Iversjös kontrakt. Iversjö tackade nej till detta och då valde klubben att säga upp honom.

– Därefter har föreningen inte återkommit kring ny diskussion. Jag fick sedan ett erbjudande om ett civilt jobb som jag tackade ja till, säger Tom Iversjö.

– Vi vill inte gå in på vilka delar i avtalet som vi ville förhandla om, men det var inte av sportsliga eller ekonomiska skäl, säger Joakim Bandholtz, sportchef i Visby IBK.

Tom Iversjö kom till Gotland för att träna Endre IF, men under sin tredje säsong i klubben presenterades han under pågående säsong som Visby IBK-tränare.

– Det här har gått med raketfart. För oss är Tom Iversjö en diamant och när vi hade chansen att få den kände vi oss tvungna att ta den, sade Joakim Bandholtz, sportchef i Visby IBK.

Iversjö fullföljde säsongen i Endre och ersatte sedan Michael Rasi som inte ansågs tillräckligt skolad för att leda Visby IBK i den pågående SSL-satsningen.

Rasi avslutade sin sejour i Visby IBK med att föra upp laget i allsvenskan.

Tom Iversjö har varit heltidsanställd i föreningen sedan våren 2015.

Hur ser du själv på den här tiden?

– Eftersom man är en tävlingsmänniska i grunden så önskar man ju att det hade gått bättre än vad det gjort, men den här säsongen ger jag inte upp så länge det finns en teoretisk möjlighet, säger Tom Iversjö och fortsätter:

– Det känns också bra att ha varit med om att göra Visby IBK som förening mer elitmässig och jag har gått in i det här med största engagemang och passion så att jag kan lämna med huvudet högt.

Joakim Bandholtz bekräftar att klubben redan påbörjat rekryteringen av Tom Iversjös ersättare.

– Vi diskuterar med olika tränare, men mer vill jag inte säga nu.

Det arbetet kommer i och med avslöjandet att intensifieras. Spelartruppen meddelades först i går kväll.

Är Viktor Matsenius en av dessa?

– Viktor har kontrakt säsongen ut, vi har inte diskuterat mer än så.

Tom Iversjö kommer i och med avskedet från Visby IBK att efter säsongen ta en timeout från innebandyn.

– Jag har haft en del förfrågningar men valt att säga nej till allt. Det civila arbete jag tackat ja till gör att det skulle bli svårt att kombinera. Nu ser jag framemot att vara ledig med familjen på kvällar och helger, säger han.