– Vår kompis därborta hörde av sig och det här är en möjlighet för oss. Vi sa direkt att hon var välkmmen till oss. Vi var tvungna att ta chansen, säger Eric Ericsson, assisterande tränare i P18.

Tayler Estrada, 22, en central mittfältare som i förra veckan tog examen från University of Kansas där hon spelat de senaste säsongerna.

– Hon vill spela i damallsvenskan nästa säsong och vill visa upp sig för klubbarna. Vi blir ett skyltfönster för henne, säger Ericsson.

Värvningen kommer lämpligt då P18 har tre raka förluster i division 1 Södra Svealand och behöver få fart på offensiven.

Estrada var kapten under sina två sista collegesäsonger och har även varit med på uttagningsläger inför OS. Det vittnar om att det finns kvalité i spelaren.

– Hon är samma spelartyp som Ebba Ronquist fast fem år äldre och med den utveckling vi hoppas på. Det här är en riktigt bra spelare som bidrar med otroligt mycket energi. Tayler är en bra passningsspelare med speed och är smart. Men framför allt spelar hon med mycket energi, säger Eric Ericsson.

P18 spelar på torsdag mot Boo i Svenska Cupen, men Ericsson tror inte att hon spelar då. Debuten väntas kunna ske mot Tyresö på bortaplan den 28 maj.

– Övergången ligger och väntar på godkännande av USA:s fotbollsförbund och blir klar vilken dag som helst.

Sedan tidigare har P18 värvat tillbaka skyttedrottningen från 2015 – Shannen Wacker – som ansluter under sommaruppehållet.