Fotbollsnomaden Robert Mambo Mumba, 38, hade varit en ledargestalt och ett giftigt anfallsvapen på fasta situationer i FC Gute.

Inför årets säsong kom man inte överens om nytt kontrakt.

Istället skrev den rutinerade kenyanen med meriter från spel på högsta nivå i Belgien, Sverige och Norge på för Levide IF i division 4 som ville ta upp jakten om division 3-platsen med Dalhem IF.

– Det här är ju den coolaste värvningen som Levide gjort. Riktigt kul att Mambo kommer hit och avslutar sin karriär hos oss. Vi får en fantastisk person som alltid är glad. En skön snubbe som kommer att göra stor nytta hos oss, sade Peter Edlund, fotbollsansvarig i Levide då.

Nu går Mambo Mumba och serietvåan Levide skilda vägar.

– Det stämmer att han lämnat. Det är tråkigt för Gotland och Levide att en profil som Mambo lämnar, men vi får vara glada för att vi fick ha honom så länge som vi fick, säger Peter Edlund.

Robert Mambo Mumba valde att hoppa på ett erbjudande från en annan division 4-klubb – Ekerö IK hemmahörande i division 4 Stockholm.

Ekerö har haft det tufft sportsligt de senaste åren och har på två år rasat från division 2 till division 4 där man ligger sist med bara fem inspelade poäng.

– Han vill hjälpa dom ur en prekär situation. Jag tror att han känner någon i klubben. Han har erbjudits jobb med bättre betalt och lägenhet däruppe och han känner att det blir bättre för honom. Jag förstår hans beslut och vi finns kvar om han skulle vilja återvända på något sätt så småningom, säger Peter Edlund.

Säsongen i Levide har till stora delar spolierats på grund av skador. Totalt blev det fyra matcher och fyra mål i Levide­tröjan.

– Det har varit lärorikt att ha honom hos oss med sin erfarenhet. Han har fått oss att vårda boll och ha tålamod, säger Edlund.

Robert Mambo Mumba debuterade för sin nya klubb under söndagen. Förlust 2–3 mot Hallonbergen.