Tävlingarna i Skellefteå kördes under mycket svåra förhållanden. Regnet gjorde banan väldigt blöt samt stenhård.

Att lägga V75 så långt norrut som i Skellefteå i oktober var kanske ett misstag av Svensk Travsport och ATG. Det kunde till och med ha varit ett par minusgrader de senaste nätterna och då hade nog inte tävlingarna kunnat genomföras.   

Allt vatten låg ovanpå banan och det var inte lätt att se något där ute. Man fick tidigt problem i loppen. Nu har man rejält ont i ögonen, sade toppkusken Ulf Ohlsson som körde i elva lopp under lördagen.

"Otroligt snabb"

Ohlsson vann två V75-lopp med Lome Brage och Jaques Noir.

Lome Brage körde jag för första gången och det var en väldigt fin häst. Han var otroligt snabb bakom startbilen. Han låg fint på bettet hela loppet i ledningen och var aldrig hotad.
Jaques Noir vann också från spets. Det blev lite hårt sista biten men han höll undan säkert. En bra prestation med tanke på förhållandena.

Ohlsson vann ytterligare ett lopp i Skellefteå och körde in lite över 400 000 kronor.

En mycket bra V75-dag, även om ögonen svider, sade Solvallakusken.

Två jätteskrällar

V75 inleddes med en gigantisk sensation när Loving You Deeply spurtade hem segern med Tapio Kalaja i sulkyn. Det finländska ekipaget var inte ens streckad på en procent av de 1,2 miljoner inlämnade kupongerna.

Vi fick ett bra rygglopp och hon spurtar alltid bra, sade Kalaja.

I den fjärde avdelningen kom nästa stjärnsmäll för V75-spelarna när El Muro BR vann till femtio gånger insatsen. John Östman satt i sulkyn och ekipaget var markerad på blott en procent.

Hästen tränas och ägs av amatörerna Trine och Frode Hansen i Bodö.

John Östman serverade femåringen ett perfekt lopp i rygg på ledaren. Luckan kom i sista kurvan, det var långt fram till ledaren i början av upploppet men El Muro BR spurtade vasst till säker seger.