Åren går, men laguppställningen i Team Gotland består. Så har det gått att summera läget i laget inför många tidigare säsonger. I år gäller det påståendet, men inte helt och hållet.

– Det är en ganska blandad trupp. Vi har tyvärr tappat de allra yngsta, men vi har sju, åtta ensamkommande från Afghanistan, som spelar med oss. Utan dem hade vi inte fått ihop ett fullt lag, säger Jan Wahlén, 56.

Laget har påverkats mycket av händelser som är av det positiva slaget. Yngre spelare har försvunnit iväg på volleybollgymnasium på fastlandet. Några i kärnan av gamla rävar kring 40 år har blivit pappor.

– När vi har vårt bästa lag på planen så är vi för bra för division 2, men det är inte så ofta vi har det, säger Jan Wahlén.

Hannes Brinkborg har varit en avgörande spelare de tillfällen som han varit på planen.

– I år har jag inte varit med på några träningar, jag kommer kanske spela några matcher, men då vill jag ha hunnit träna några gånger innan, säger Hannes Brinkborg.

Svante Örtbrant, 40, hör till gänget som varit med länge. I helgen åker han upp för att möta Sollentuna och Södertelge.

– Det ska bli riktigt kul, säger han.

Två av kompisarna från tonåren åker med upp.

– Vi har fortfarande lika kul när vi åker på bortamatcher, säger Svante Örtbrant.

Två spelare som går på Volleybollgymnasiet ansluter – och så afghanerna.

– Tre av dem har blivit riktigt bra och spelar i helgen, säger Svante Örtbrant.

Vilken klass helgens motståndare håller är inte helt klart – och nästa helg spelar Team Gotland hemmamatch. Det ökar möjligheterna att ställa ett mer rutinerat lag på banan.

– Förra säsongen blev vi tvåa i division 2. I den sista hemmamatchen mötte vi det lag som vann serien, då hade vi alla våra spelare med. Vi slog dem enkelt. Det är förstås så att det gör stor skillnad när Hannes Brinkborg är med, säger Svante Örtbrant.

Island games har spelat en stor roll för volleybollaget. Per Wallstedt, som spelar i helgen, var games director för sommarens arrangemang på Gotland. När det stod klart att volleyboll strukits ur programmet i de två kommande spelen anade en och annan att flera skulle lägga ner tävlandet.

Så blev det inte. Lagets överlägset mest rutinerade spelare missar helgens match, men har inga som helst planer på att lägga av.

– Still going strong, slår Jan Wahlén fast.