Lagen möttes så sent som i torsdags, då Luleå vann hemma med 3–2 i förlängning. Luleå har gjort en rad jämna matcher i höst, men ännu inte fått någon trepoängare för seger efter ordinarie tid. Däremot har det blivit fyra segrar i förlängning eller på straffar.

Kämpaglöden hos laget från Norrbotten var nära att ge poäng i Scandinavium. Tre gånger tog Frölunda ledningen. Tre gånger kvitterade Luleå, vid sista tillfället genom Johan Forsberg med 3.31 kvar att spela.

Då hade matchen höjts i intensitet under tredje perioden, efter 40 minuter med ganska ojämn standard. Luleås två sista mål kom när laget bitit sig fast runt Frölundas mål, och göteborgarna inte fick bort pucken.

Tyngt av få poäng?

Efter matchen talade Frölundas tränare Roger Rönnberg om att hans lag verkade tyngt av att ha tagit ganska få poäng. Lördagens seger efter 60 minuter var den andra på sex försök i höstens SHL.

Vi är lite för lättpåverkade, jag skulle tro att det är ett resultat av lite skral poängskörd. Det syntes ett litet ok på killarnas axlar. Jag är jätteglad för att laget får vinna, säger Roger Rönnberg.

Norrmannen som ordnade segern, Mats Rosseli Olsen, är lugn.

Det har inte känts som att det varit så dåligt. Vi kollar mer på prestationen och har varit ganska nöjda, men försökt skruva på några saker, säger 26-åringen som är inne på sin sjunde säsong i Frölunda.
För mig känns det som att vi vet att vi blir svåra att slå för alla, om vi kommer upp och spelar så bra som vi kan, tycker Mats Rosseli Olsen och lägger till att det är i mars man ska nå toppformen.

Luleå lyfte sig

Frölunda var överlägset i första perioden, men fick bara med sig 1–0.

Vi var lite avvaktande och mer eller mindre nöjda med att spela ifrån oss pucken, ville inte delta så mycket, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh om lagets inledning.

Han var mer nöjd med de två sista perioderna.

Där finns nog mycket vi kan plocka med oss spelmässigt.
Vi är lite för lättpåverkade, jag skulle tro att det är av resultat och lite skral poängskörd.

Frölundas tränare Roger Rönnberg tyckte att laget såg osäkert ut ibland.