När nyckelspelare som Andreas Gröndahl, Joakim Axman och Erik Brissle försvann gav sig Visby Romas André Lundholm ut på värvningsjakt.

Ett av sportchefens första spår var Emil Fahlnader, 22. Kraftfull forward i Sundsvall.

– Det var på gång redan i fjol, faktiskt. Men då blev det aldrig något konkret erbjudande, säger Emil Fahlnader.

Artikelbild

När Lundholm hörde av sig under sommaren igen tvekade Fahlander inte. Dessutom hade hans Sundsvall gått i konkurrs och han var klubblös.

– Det var dags att testa något nytt, komma till en ny miljö och ett bra hockeylag. Sedan har jag lirat ihop med Sammy (Gustafsson) tidigare och han sålde in klubben på ett bra sätt.

I Visby Roma visste han ungefär vad han fick, trots avståndet från Sundsvall.

– Jag har stött på Visby Roma de två senaste åren med Sundsvall och gillat vad jag sett. Det är ett extremt hårt jobbande lag som spelar fysiskt och jag tänkte att den spelstilen nog skulle passa mig, fortsätter Emil Fahlander.

Han använder gärna sina 188 centimeter och 88 kilo på isen.

– Jo, så är det. Jag gillar att smälla på och tacklas.

Ändå är han imponerad av det fysiska spelet i sitt nya lag.

– Det märker man på träningarna, om inte annat. Så som det smälls på här har det aldrig gjorts i Sundsvall. Jag tror att det är grunden till att Visby Roma är så jobbiga att möta.

Men du gillar det?

– Absolut, haha.

Visby Roma har inlett hösten okej. Facit: Fyra segrar på sex matcher.

– Vi spelade ju väldigt få träningsmatcher, men det är inget vi kan skylla på längre. Laget ser bra ut, även om mycket är nytt. Jämnheten är styrkan skulle jag säga, sedan har vi spets i till exempel Kinisjärvi (Markus) och Sundberg (Matthias), säger Fahlander och tillägger:

– Sedan får vi inte glömma Sammy! Det är A och O att ha en bra målvakt. I Sundsvall hade vi en jättebra keeper i Magnus Åkerlund och det kan räcka långt.

Efter Sundsvalls konkurrs gick Åkerlund till seriekonkurrenten Hudiksvall.

Fahlander gjorde 14 (8+6) poäng på 31 matcher förra säsongen och ser sig inte som någon målskytt, även om han gjort några kassar mot just Visby Roma.

– Det är kanske därför dom värvade mig, jag gjorde två mål på Visby Roma förra säsongen. Annars har jag mina styrkor i skridskoåkningen och det fysiska spelet.

I kväll väntar Nyköping. En gammal Visby Roma-rival som är tillbaka i Hockeyettan efter flera år i lägre serier.

– Det ska bli skoj. Vi ska köra och smälla på, precis som vanligt.