I fredags vände Örebro matchen mot Linköping och vann till slut ganska klart tack vare två sena mål och succémålvakten Eero Kilpeläinen som storspelande. Men i returen på lördagskvällen i back to back-mötet var det Axel Brage som fick chansen i Örebrokassen. Det slutade med att reservmålvakten blev matchhjälte när och hemmalaget till sist vann med 2–1 efter att matchen avgjorts i förlängningen.

Även LHC hade bytt målvakt. Jacob Johansson tog plats mellan stolparna istället för Jonas "Monstret" Gustavsson.

Klubban gick av

Båda målvakterna fick en bra start och höll tätt i första perioden som hade ett mycket högt och intensivt tempo. Efter sju minuter fick Örebro en straff efter att backen Victor Ekbom blivit hakad – men Libor Hudacek lyckades inte hitta luckan mellan Jacob Johanssons ben.

I andra perioden skapade Linköping en hel del farliga lägen men Axel Brage fortsatte att briljera i hemmakassen och vägrade att släppa några puckar förbi sig. I stället gjorde Örebrobacken Gustaf Franzén ett drömmål när han snärtade upp pucken i nättaket i numerärt underläge.

Linköpingsmålvakten Jacob Johansson hade då lagt sin klubba som gått av ovanpå målburen i samband med att Linköping pressade på, och stod sedan utan spade när Franzén kom till läget.

Jo, jag såg att målvakten inte hade någon klubba. Så jag gick på skott och det var ju skönt när den gick in, sade Gustaf Franzén till C More i periodpausen.

Spink avgjorde

Linköping jagade sedan en kvittering i den tredje perioden – och efter 16 minuter fick laget hål på Axel Brage när frie Derek Roy åkte in i slottet och tryckte in 1–1. Då hade Linköping hunnit skjuta 32 skott på Brage.

I förlängningen avgjorde till sist Örebros Tylor Spink när han sprätte upp 2–1 bakom Jacob Johansson.