Sophia Lundmark, 22, har övertygat mellan stolparna i vinter.Hon var också den målvakt som faktiskt utmanade Sara Hjorting och Emelie Frisk och de två VM-platserna, men förbundskapten Andreas Lundmark valde att gå på de mer rutinerade alternativen.

Både Hjorting och Frisk har redan meddelat att de kliver av landslaget efter det senaste VM-guldet, vilket gör att Sophia Lundmark är högaktuell att ta över.

I går blev det officiellt att målvakten förlänger sitt avtal med Endre med ytterligare två säsonger.

– Jag är redo för en ny satsning med högre mål än tidigare. Jag brinner för innebandyn och känner att jag har mer att ge, de två stora målen framöver är att vinna ett SM-guld med Endre och ta en plats i VM-truppen 2019. Jag är väl medveten om att det kommer att krävas hårt jobb för att nå dit men i Endre IF har jag alla förutsättningar jag behöver för att fortsätta utvecklas och nå mina mål, säger Sophia Lundmark i ett pressmeddelande.

Sophia Lundmark kom till Endre från RIG Umeå som nybliven U19-världsmästarinna sommaren 2014.

I Endre har hon utvecklats rejält.

– Vi är oerhört glada att i ett så här tidigt skede kunna förlänga med en av ligans absolut bästa målvakter. Sophia utvecklas ständigt och det har varit en häftig resa att få följa henne från RIG till att bli en stabil SSL-målvakt i Endre IF, säger Eva Didriksson i Endres sportkommitté.

Att lämna Endre har inte varit aktuellt.

– Valet att stanna i klubben var självklart för mig, säger Sophia Lundmark.