LÄS ÄVEN: Visby Roma sänkte uddlöst Hammarby

När Sundsvall gick i konkurs visade flera klubbar intresse för den spelskicklige centern.

Valet föll på Visby Roma.

Artikelbild

| Viktig center. Nyförvärvet Markus Kinisjärvi toppar Visby Romas poängliga. I kväll väntar hemmamatch mot Hammarby.

– Jag ville till en satsande klubb som har ambitionen att ta ytterligare ett steg, och har imponerats av Visby Romas resa, säger Markus Kinisjärvi.

Han kände också till flera spelare från sina tidigare klubbar.

– Rachidi (Adam) har jag lirat mycket inlineshockey med, vi spelade VM ihop i somras. Sedan känner jag Matthias (Sundberg), Sammy (Gustafsson) och Emil (Fahlander) från tiden i Sundsvall och även Västeråskillarna (Mikael Adamsson, Emil Wahlberg och Oskar Lundberg), om man ännu kan kalla dem för det, tillägger han och skrattar.

Kinisjärvi kommer från Köping, strax utanför Västerås.

Med tunga spelartapp som Andreas Gröndahl, Joakim Axman och Erik Brissle saknades spets – och det har klubben fått i Kinisjärvi.

– Det har gått bra, både för mig och laget.

Han ligger sexa i Hockeyettan östras poängliga med 16 (8+8) pinnar på 13 matcher. Något han inte själv håller koll på.

– Jag vill inte påverkas för mycket utifrån och kollar sällan tabellen till exempel. Fast med alla sociala medier är det nästan omöjligt.

Sportintresset är det annars inget fel på.

– Gud, nej. Jag kollar väldigt mycket, mest fotboll faktiskt. Det kan vara skönt med något annat än hockey. Jag följer Premier League, men även amerikansk fotboll och sedan lite NHL, säger Markus Kinisjärvi.

Visby Roma har varit skadedrabbat i höst – ett tag saknades sex ordinarie spelare – och ligger trea bakom Huddinge och Hudiksvall.

– Det får vara godkänt i alla fall, även fast vi haft någon plump. Det har börjat lossna på slutet.

Bredden är främsta styrkan, menar Kinisjärvi.

– Vi har fyra kedjor som kan producera och det är viktigt. Många är nya, men jag tycker vi fått ihop det och hittat varandra. Sedan har alla skador gjort att vi fått testa att spela med nya gubbar, vilket också är bra, tillägger han.

Efter tre veckors uppehåll på hemmais väntar Hammarby i kväll.

– Kul att få spela hemma igen. Vi är starka hemma, även om det gått bra borta också. Förutom Huddingematchen har vi tagit full pott. Jag gillar verkligen att spela i Visby. Hallen är mysig och stämningen alltid på topp.

Bajen har haft det förvånansvärt tufft och ligger först på nionde plats.

– Jaså, det visste jag inte. Men Hammarby är bra och spelar en fartfylld hockey. Det var tufft mot dem senast och blir säkert det igen, säger Markus Kinisjärvi.