Visby IBK laddar för historisk hemmapremiär

På onsdag är det hemmapremiär för Visby IBK. Wilmer Viinamäki hoppas att ett nytt försvarsspel är vad som behövs för att möta Växjö.

Nummer 15, forwarden Wilmer Viinamäki ser fram emot hemmamatchen mot Växjö Vipers.

Nummer 15, forwarden Wilmer Viinamäki ser fram emot hemmamatchen mot Växjö Vipers.

Foto: David Skoog

Innebandy2019-10-02 09:00

För inte mer än en vecka sedan välkomnade Pixbo Wallenstam Visby IBK in i SSL med en riktig käftsmäll. På onsdag tar IBK  emot Växjö Vipers på Ica Maxi arena. Wilmer Viinamäki är övertygad om att deras SSL-tåg inte lämnat stationen än.

– Det var ju bara första matchen, det är mycket nytt och jag tror att vi kommer behöva lite tid för att komma in i SSL-tänket först bara.

Småländska Växjö Vipers gör i år sin sjunde säsong i svenska superligan, inte en enda gång har laget missat slutspel. Viinamäki ser ändå på onsdagens möte med hopp i blicken.

– Det ska bli kul med hemmamatch, jag tycker vi brukar vara starkare hemma så det känns absolut görbart. Man får inte ge upp innan man ens börjat, då kan man lika gärna låta bli. 

Premiärmatchen förra veckan slutade som sagt inte speciellt roligt för Visby, elva mål petade Pixbo in medan IBK fick nöja sig med tre. 

– Jag tror laget har försökt att glömma förra matchen lite  men det är ju som sagt mycket kvar av säsongen fortfarande. 

Att vara alldeles för konkret aktar sig Viinamäki för att vara när han pratar om veckans förberedelser men något han nämner är försvaret.

– Det är ett nytt försvarsspel vi behöver träna på, det satt inte där det skulle mot Pixbo. Förhoppningsvis sitter det bättre nu på onsdag men det har skett lite ändringar och det kan hända att det tar lite tid att komma in i det ordentligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!