Snurrigt och kostsamt vekt framför egen kasse

Det blev ingen tacksam jungfruresa i SSL för ett vilset Visby IBK. Pixbo satte an tonen direkt och vann komfortabelt med 11–3.

Visbys målvakt Martin Stolt hade ingen rolig afton.

Innebandy2019-09-24 21:02

Välkomna till SSL, Visby IBK. Först en grundläggande förhållningsregel: Städa upp framför egen kasse, annars kommer ni bli bestraffade omgående.

Visby IBK blev sannerligen bestraffade omgående i Mölnlycke. En handfull mål i första perioden kom till från nära håll framför Visby-kassen.

Det såg, milt uttryckt, vilset och rörigt ut i försvaret. Upprepade tappade markeringar och Visby-spelare som hamnade på fel sida om sin motståndare i det defensiva jobbet.

Det tog 24 sekunder, sedan hade Pixbo välkomnat den nykomlingen med den första örfilen. Välmeriterade Martin Östholm hittade  tjeckiska nyförvärvet Marek Benes med en lång diagonalare som vispades in till 1–0. 50 sekunder senare hade nästa SSL-debutant i Pixbo, Linus Nestorsson  tillåtits öppna sitt målkonto. En olycklig start som fick gotlänningarna att vakna till? Icke.

Hemmalaget hann med att missa en straff, räddad av Martin Stolt, men efter åtta minuter tvingades Visby-keepern vittja sitt närt för tredje gången.

Det tog bara tio minuter för nyförvärvet Daniel Gabrielsson att skriva in sig i klubbens historiebok. Han styrde in reduceringen till 3–1 och blev Visby IBK:s första målskytt någonsin i SSL. För assisten stod comebackande Emil Zetterberg.

Därefter gjorde Pixbo ytterligare ett par mål innan Kasper Broby vackert hängde in 5–2-reduceringen i nättaket.

Efter 20 minuters SSL-spel låg Visby under med 7–2. Visby IBK lyckades inte samla ihop sig i periodpaus. Den andra perioden var endast 14 sekunder gammal när Benes återigen visade sin förkärlek för periodstarter genom att förpassa en Stolt-retur i mål. Sedan stoppades bortalagets pulserande blödning upp, till stor del tack vare att matchen kändes avgjord och Pixbo slog av på takten. Vid ställningen 9–2 byttes Rasmus Ekström in i Visby-kassen in. Pixbo gjorde endast två mål under andra halvan av matchen.

Efter slutsignal summerade Visbys coach Fredrik Holmgren matchen på följande sätt i SSL:s webbsändning.

– Klart man är besviken. Jag tycker att vi gör enkla misstag i första perioden som vi blir hårt straffade, säger Fredrik Holmgren.

Med premiären avklarad har Visby IBK ett tydligt förbättringsområde att komma till rätta med inför hemmapremiären mot Växjö om en vecka.

Matchfakta

SSL herrar

Pixbo 11

Visby IBK 3

(7–2, 2–1, 2–0)

Mål Pixbo: Östholm 3, Benes 2, Fritzell 2, Nestorsson, Eriksson, Stefansson, Ojaniemi.

Mål Visby: Daniel Gabrielsson (Zetterberg), Kasper Broby (P. Jansson), Markus Jovic (Lundell)

Skott: 26-16

Kasper Broby gjorde ett av Visbys mål i nederliaget.