"Mora tackade och det var godnatt för Endre"

Nej, det gick inte den här gången heller... Endre och Idre fjäll arena är ingen bra kombo. Kais Mora tog sin nionde raka seger i Dalarna.

Endre har fortsatt svårt mot Kais Mora. Nu blev det 7-2 till dalkullorna.

Innebandy2019-10-28 21:19

Endre har haft det tufft genom åren i Idre fjäll arena. Dalkullorna har vunnit 19 av 22 möten totalt.

Gotländskorna har inte vunnit en match i Dalarna på sju och ett halvt år. Senaste segern kom den 23 mars 2012, när Endre vann den tredje kvartsfinalen med 5–4 efter straffar.

Efter det har Mora nio raka segrar på hemmaplan. Bland annat vann laget med förkrossande siffror (9–3) förra säsongen, både i Dalarna och på Gotland.

Endres plan var tydlig den här gången. Stort bollinnehav i anfallszon och inte bjuda på kontringar. Kliva in rejält i närkamperna och vara stora och starka ingick också i tränaren Sabina Wedbergs gameplan.

Det gick okej inledningsvis. Men så började tålamodet tryta och Endre tappade boll på mittplan flera gånger. Thea Ekholt var dock med på noterna och räddade laget både en och två gånger. Morastjärnorna Anna Wijk schabblade också till det när hon sökte kedjekamraten Johanna Hultgren i stället för att själv lägga in bollen i mål.

Endre hade bra lägen också, främst genom Erika Nilsson två gånger om. Men det var mållöst efter 20 minuter.

I mittenperioden tog hemmalaget över mer och mer.  Hultgren fick tidigt kliva rakt in i slottet och trycka in ledningsmålet i bortre gaveln. Några minuter senare bjöd Mora på innebandygodis och Lina Svarfvar serverade lillsyrran Lisa, som bara hade att raka in 2–0 bakom en annars storspelande Ekholt. Endre fick inte igång något offensivt spel och hade ruskigt svårt att skapa chanser (10–3 till Mora i skott i perioden).

Wedberg ruskade om i formationerna och gick ner på två femmor i sista perioden. Bland annat återförenades Anna Moberg med Sara Steen och Linnéa Wallgren i kedjan, dock utan resultat. I stället slarvade Elin Gabrielsson efter 3.30 och tappade bollen framför egen kasse. Mora tackade, ökade på sin ledning och det var godnatt!

Det stannade vid 7–2 och går att konstatera att Endre (på sista slutspelsplats i tabellen) har en hel del att slipa på. Både i försvaret och anfallet.

Matchfakta

SSL

Kais Mora 7

Endre 2

(0–0, 2–0, 5–2)

Period 1: –.

Period 2: 1–0 (3.54) Johanna Hultgren, 2–0 (8.53) Lisa Svarfvar.

Period 3: 3–0 (3.31) Moa Gustafsson, 4–0 (6.37) Anna Wijk, 5–0 (6.59) Caroline Rosenberg, 5–1 (13.30) Ellen Bäckstedt (Wilma Johansson), 6–1 (14.40) Wijk, 6–2 (16.01) Stephanie Boberg (Stina Ander), 7–2 (19.28) Malin Alkelöw.