KARLSSON: "Kais Mora svÄraste motstÄndet hittills"

Endre toppar Svenska Superligan efter fem raka segrar. Nu vÀntar sÀsongens hittills svÄraste match och Ànnu ett besked om var klubben stÄr sig i konkurrensen.

Foto: David Skoog

Innebandy2020-10-25 08:12

Endre IF hade elva raka segrar i vintras nÀr man den 16 februari föll efter en mÀktig slutforcering av Iksu under slutminuterna.

Elva matcher var klubbrekord i Svenska Superligan för Endre.

Efter den förlusten har klubben radat upp en ny mÀktig svit om tio raka SSL-segrar och tangerar klubbrekordet vid seger pÄ lördag.

En förlust pÄ 22 matcher alltsÄ. Det inget annat Àn remarkabelt för ett gotlÀndskt lag i högsta serien.

DĂ„ ska man ocksĂ„ veta att Endre IF varit lĂ„ngt ifrĂ„n felfritt, men visat att det finns en extra vĂ€xel att peta i nĂ€r man verkligen mĂ„ste. Jag tĂ€nker pĂ„ Malmö hemma och senast Karlstad borta dĂ€r det stod 3–3 efter tvĂ„ perioder nĂ€r Endre vĂ€xlade upp och vann den tredje med 6–0.

Roligt att linan med Wilma Johansson, Erika Nilsson och Anna Moberg fick göra fyra mÄl. Den har mer eldkraft Àn den visat fram till Karlstad.

Vi ska samtidigt komma ihÄg att trÀnare Philip Thiding spelat pÄ mycket folk under sÀsongsinledningen, men ÀndÄ vunnit rubbet och slÀppt in minst mÄl i hela ligan. Det Àr den enskilt största förÀndringen i Ärets Endre dÄ klubben tidigare sÀsonger inte gjort sig kÀnda för att slÀppa in fÄ mÄl.

Nu vĂ€ntar en av Endre IF:s största rivaler nĂ€r Kais Mora stĂ„r för motstĂ„ndet i Ica Maxi Arena. 

Ett Mora som tappat VM-spelare som Anna Wijk, Johanna Hultgren och Amanda Hill har varit kÀnnbart.

Kais Mora har inlett sÀsongen med tre segrar pÄ de fem inledande omgÄngarna, men blir trots det svÄraste motstÄndet hittills för Endre och det enda ur nuvarande topp fem.

Spelschemat har varit gynnsamt för Endre och det gör det svÄrt att veta var laget stÄr. Jag vet att bÄde TÀby och Malmö Àr skickliga innebandylag som kommer slÄss om platserna i topp fyra, men de hÀr lagen Àr lÄngt ifrÄn nöjda med sina sÀsongsinledningar.

SĂ„ upp till bevis för Endre IF och matchen ser ni live pĂ„ helagotland.se med start klockan 13.20. 

En seger mot Mora gör att jag vÄgar lova att man ocksÄ sÀtter nytt segerrekord veckan efter.

Chansen finns ocksÄ att fÄ se ett jubileum pÄ söndag. Anna Jakobsson har gjort 399 mÄl i högsta serien och jagar en ny milstolpe: 400:e kassen i seriespelet.

Visby IBK spelar ocksĂ„ en viktigt bortamatch i allsvenskan efter att ha haft spelledigt den gĂ„ngna helgen. 
Nu vĂ€ntar TĂ€by FC i K-Rauta Arena – en match som Visby IBK bör vinna.
Visby har ett bÀttre lag pÄ papperet och det bör avspegla sig ute pÄ planen ocksÄ.
En seger skulle skapa andrum.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!