"Helt annan värld än den jag kom ifrån"

För ett år sedan skulle han ta Endre IF till sitt första SM-guld. Ett år senare ser hans liv helt annorlunda ut.

Alexander Brinkmann har lämnat Endre bakom sig. "Jag följer dem vare sig jag vill eller inte. Jag har avföljt i sociala medier och ser inte matcherna", säger han.

Alexander Brinkmann har lämnat Endre bakom sig. "Jag följer dem vare sig jag vill eller inte. Jag har avföljt i sociala medier och ser inte matcherna", säger han.

Foto: Jonas Löf/Bildbyrån

Innebandy2019-10-12 10:23

För ett år sedan var Alexander Brinkmann nybliven villaägare och tränare med guldambitioner i Endre IF.
Ett par månader senare – den 3 december – fick han sparken som huvudtränare.

Nu är han en av två tränare i den storsatsande SSL-klubben FBC Kalmarsund.

– Det är klart att jag var besviken och det gjorde jag uttryck för. Nu känns det otroligt länge sedan man var i Endre, säger Alexander Brinkmann.

Han säger att besvikelsen efter att ha blivit petad av Endre har lagt sig sedan länge.

– Det var ingen lång och tung tid. Snarare lärde jag mig ganska snabbt att uppskatta ledigheten och den flexibilitet den medförde.

Hur är ditt förhållande till Endre i dag?

– Jag följer dem vare sig jag vill eller inte. Jag har avföljt i sociala medier och ser inte matcherna. Jag är supporter till ungdomsverksamheten och har fortfarande kontakt med en del ungdomsledare. Vad det gäller elitverksamheten förstod jag ju att det fanns något missnöje med mig eftersom jag inte fick vara kvar trots att vi hade det högsta poängsnittet i klubbens historia. Då följde jag laget med intresse eftersom jag förväntade mig att resultatet skulle bättre, men det blev det ju inte, säger han och fortsätter:

–  Nu blir jag nästan provocerad och nästan mer besviken eftersom vi jobbade så hårt för att det skulle bli riktigt bra. Det gör dem säkert fortfarande, men det är en overkligt dålig start man fått. Att förlora mot lag som Rönnby och Nacka...

I dag är Alexander Brinkmann tillsammans med sambon Sandra Ohlson heltidsanställda i FBC Kalmarsund och föräldrar till Carla, åtta månader.

– Det har hänt mycket i livet, men det känns extremt bra att vara här. Kalmar är grymt och Kalmarsund är offensiv som förening och vågar finnas. Alla är raka i ryggen och med bröstet ut. Det är ingen som skäms eller drar sig från att säga att "vi ska bli bäst". Det är en helt annan värld än den jag kom ifrån.

Årets målsättning är slutspel och bli bäst i Småland. Fyra omgångar in i SSL håller man kursen.

Han ser framemot en helg i Visby och att återvända till sin gamla arbetsplats.

– Nu kommer jag med ett lag som är väldigt, väldigt bra och jag förväntar mig att vi gör ett bra resultat. Det första datumet jag ritade in när spelschemat kom var när vi skulle möta Storvreta som är min moderförening. Det andra var när vi skulle möta Visby. 

I lördagens match mot Visby IBK är Alexander Brinkmann segerviss. När lagen möttes i genrepet vann Kalmarsund med 14–2. 

– Vi kommer att ha bollen och Visby kommer att backa hem. Kan vi göra de första två målen kommer Visby att behöva göra något och då kan det lika gärna kunna bli 14–2 igen. Det kan också bli jämnt som det blev mellan Visby och Växjö, men då får vi vinna med uddamålet. För vinna ska vi absolut. 

Hur ser du på Visbys inledning?

– Jätteimponerande att ta tre poäng borta mot Höllviken och det var tajt mot Växjö också. I somras och början på säsongen resonerade folk om att det kunde bli noll poäng i SSL. 

Hur ser du på rivaliteten mellan klubbarna?

– Det finns något från allsvenskan som ligger kvar, men det hjälper oss bara. Det ger gratisenergi i en match som annars riskerat att bli ganska trött. Ungefär som mot Höllviken i onsdags. Vi bryr oss inte om Höllviken, vi vet att de inte kommer att vara nära oss i tabellen och vi vet att vi borde vinna. Då är risken att vi är helt avslagna i första perioden. Det känns inte som att det kommer att hända mot Visby. Spelarna bryr sig för mycket om den här matchen.

Alexander Brinkmann ser framemot att komma till Visby med sitt Kalmarsund. "Vi kommer att ha bollen och Visby kommer att backa hem", säger han inför lördagens laddade möte.
Alexander Brinkmann ser framemot att komma till Visby med sitt Kalmarsund. "Vi kommer att ha bollen och Visby kommer att backa hem", säger han inför lördagens laddade möte.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!