Vi är Levide – en säsong med Levide IF

Här har vi samlat samtliga delar av Mattias Karlssons TV-serie ”Vi är Levide”.

.

.

Foto: Helagotland.se

Fotboll2019-10-23 16:19

Del 1: ”Det sitter i väggarna”
Del 1. Helagotland.se punktbevakar fotbollsklubben Levide IF under säsongen 2019. I första delen får vi träffa eldsjälar som Peter Edlund och Karl-Erik Norrby men även tränaren Pontus Björklund.

Del 2: Ett steg tillbaka

Derbydags: Levide IF möter Fardhem Garda BK i säsongens första match på Levide IP.Vi får träffa Sixten Norrby som varit del av föreningen i 71 år och Alvar Lindqvist som bor alldeles intill "IP".Intervjuer även med Levidetränaren Pontus Björklund och Fardhem Gardas Adrian Karlsson.

Del 3: Ordningen återställd

Den tredje delen av "Vi är Levide". I den här episoden hänger vi med på suderderby när Levide gästar Hansavallen. Vi träffar Patric Kolmodin som kommer från Väskinde men föll för Levide.

Del 4: ”Tänk om alla fick uppleva det jag gjort”

Del 4 av "Vi är Levide" är här och vi träffar Bosse Lautin som är lagfarfar och som tidigare i år höll på att mista livet. Här berättar han om sina starka känslor för Levide IF samtidigt som klubben möter FC Copa.

Del 5: Måne över skogsgläntan

Toppen mot botten i säsongens nordligaste match för Levide.Serieledaren Levides bredd sätts på prov på grund av skador och sjukdomar samtidigt som Hangvar SK jagar sin första seger.Medverkande: Einar Hansson, Pontus Björklund mfl.

Del 6: Det säger bara pang

I matchen mot FC Copa kolliderade Levides målvakt Jonas Lind med en motståndare. Vi har träffat honom och han berättar om hur han minns situationen.

Del 7: Målvakten som blev forward

I den sjunde delen av serien "Vi är Levide" får vi följa matchen mellan Levide och IFK Visby.Intervjuer med: Christian "Zacke" Zachrisson och supportern Ewan Todd.

Del 8: ”Siktet är inställt”

Åttonde delen av "Vi är Levide". Sista matchen före sommaruppehållet och Väskinde AIS kommer på besök. Intervjuer med: Thomas Kahlström, Peter Öhman och Pontus Björklund.

Del 9: ”Ett andra hem”

Levide inleder säsongens andra halvlek med att utklassa När IF med 7-0. Nu väntar ett nytt suderderby mot Hansa-Hoburg.Intervju: Magnus "Wabbe" Wahlberg.

Del 10: Aldrig nöjda

En lysande start på hösten ska följas upp med ytterligare segrar.I den här delen ställs serieledaren Levide IF mot FC Copa på bortaplan. Intervju med Jimmy Orleifson.

Del 11: Sömnlös på Hemse

Levide möter Hansa-Hoburg och nu väntar seriefinal mot IFK Visby.Intervju med tränare Pontus Björklund som har svårt att sova när serien går in i ett avgörande skede.

Del 12: Bosses tårar

Seriefinal på Västerhejde IP mot IFK Visby. Glädjeyra när Levide vinner med 6-0.Intervjuer med: Bo Lautin, Leif Orleifson, Pontus Björklund, Patric Kolmodin, Peter Öhman och Jonas Lind.

Del 13: Kvalfeber

Lilla Levide från Gotland gör sin bästa säsong och nu återstår det bara dagar till att klubben för andra gången i klubbens historia får kvala till division 3.Intervjuer med Ingemar "Nobben" Norrby, Janne Pettersson, Ewan Todd och Peter Edlund.

Del 14: Kvaldags på IP

Så var den stora dagen här för lilla Levide IF.Kval till division 3 mot Uppsala-Kurd. 687 åskådare är på plats för att heja fram sitt lag. Intervjuer men Ingmar ”Nobben” Norrby, Ewan Todd och Linda Todd.

Del 15: ”Dom kan inte binda fast mig”

Det är dags för första matchen i kvalserien till division 3 och Håbo kommer på besök till Levide IP.En av hemmalagets mest trogna supportrar Bosse Lautin har tidigare berättat att han höll på att dö i vintras till följderna av cancer och räddades av en levertransplantation. Dagen efter matchen mot Uppsala Kurd drabbas Bosse av två hjärtinfarkter och transporteras till Karolinska Universitetssjukhuset med ambulanshelikopter.Bosse repar sig och till matchen mot Håbo några dagar senare är han på plats.För Levide får matchen en annan betydelse - nu spelar laget för Bosse.
Intervjuer med Bosse Lautin, Joakim Sahlsten.

Del 16: Sista matchen

Efter ett sent mål av tränare Pontus Björklund borta mot Vaksala lever drömmen inför kvalseriens sista match. Seger hemma på Levide IP och lilla Levide IF spelar i division 3 kommande säsong.

Intervjuer med Anton Larsson, Peter Edlund och Peter Öhman.

Bonusmaterial: Sista kvarten

Bonusmaterial: Sista kvarten. En återblick på säsongen 2007 då Levide IF vann division 4 Gotland. Peter Edlund, Peter Öhman, Jimmy Orleifson och Björn Nyman om den magiska hösten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!