Nordgren tillbaka efter ett år i Levide

Albin Nordgren byter division 4 mot division 2. På onsdagen skrev den spelskicklige mittfältaren på för FC Gute.

Albin Nordgren (grönt och vitt) stod för en fin säsong i Levide och får nu chansen i Gutes A-lag.

Albin Nordgren (grönt och vitt) stod för en fin säsong i Levide och får nu chansen i Gutes A-lag.

Foto: David Skoog

Fotboll2019-12-04 16:26

Albin Nordgren fick inte plats i fjolårets FC Gute och valde då att skriva på för Levide i division 4. I Levide har 20-åringen haft en bärande roll på mittfältet och varit högt bidragande till att föreningen vann division 4.

– Han har krigat på bra därute och vi har följt honom. Därför är det jättekul att få tillbaka honom till Gute efter ett år. Det är inte så vanligt att spelare kommer tillbaka när de varit nere i division 4. Nu har Albin visat att det faktiskt går, säger Gutes sportchef Leif Eiranson.

– Vi har varit överens muntligt en tid, men nu är kontraktet påskrivet, fortsätter han.

Nordgren är fostrad i Klintehamn men tog som junior steget över till Gute.

– Han är spelskicklig, bra förstatouch och är trygg med bollen. Han har en bra passningsfot och blir inte för stressad om han sätts under press. Och en fantastisk vänsterfot, säger Eiranson.

Gute har också visat intresse för Erik Holm (Levide), Gustaf Lawergren (Väskinde), Elias Stenhoff (Väskinde) och skyttekungen i division 4 Jonathan Westergren (IFK Visby), men där kommer de inte att bli några övergångar.

Klart är också att målvakten Zeb Wiman har förlängt sitt kontrakt med klubben och konkurrerar då med Eric Lönn.

– Han har haft borrelia och men är tillbaka för fullt. Han är ambtiös, vill mycket och jag tror jättemycket på honom i framtiden, säger Eiranson.

Från helgens provspel står det klart att det inte blir någon övergång för Jaspar Jankert (Stocksund) och Jonathan Kuru Simba (Kista).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!