INNEBANDY Med tio tränare på endast tio säsonger så sätter Visby IBK snurr på sin tränarkarusell än en gång. Tidigare i veckan meddelade IBK att Tom Iversjö inte fortsätter efter denna, hans andra säsong.

Iversjö mötte därmed samma öde som sin företrädare.

– Faktiskt, så är jag ändå lite förvånad. Framför allt att de inte ger honom chansen att verkligen lyckas, säger Michael Rasi.

Artikelbild

| EX-TRÄNARE 2: Michael Rasi är försiktigt kritisk till IBK:s kortsiktighet.

Han tränade IBK fram till för två år sedan och nådde det uppsatta delmålet att hemmakvala sig upp i Allsvenskan. Redan före dess så gjorde IBK klart med Tom Iversjö.

Rasi fick inte heller chansen när tränarkarusellen snurrade. Även om ex-tränaren är försiktig med paralleller.

– Fast, nja. Jag hade ju ett treårsavtal och där var vi klara med den första delen, säger Rasi.

Med tio tränare sedan 2007 har tränarbyten varit näst intill legio hos IBK.

Vad handlar det om?

– Främst tror jag att det nog inte handlar om vem som är tränare utan snarare om de som styr bakom, säger Rasi.

Han poängterar noga att han inte har något horn i sidan till IBK. Däremot tillåter han sig viss kritik mot kortsiktigheten från de främsta sportansvariga, sportchefen Joakim Bandholtz, Per Viberg och nye ordföranden Andreas Sallmunds.

En synpunkt som Tom Iversjö kan förstå. Och till viss del dela.

– Egentligen kan det ju vara så att föreningen är nöjd med det här just nu. Sedan är det upp till personer som Bandholtz och Sallmunds att se över föreningens långsiktighet och en hållbar utveckling. Men det har jag inga synpunkter på i övrigt, förklarar Iversjö.

Med tre matcher kvar av grundserien, har Iversjö inte gett upp hoppet om att ändå ta IBK till ett SSL-kval, del av flerårsplanen. Även om det ska mycket till. Åtta poäng skiljer med nio kvar att spela om.

– Jag hoppas att det här inte märks på mitt ledarskap, jag kommer att vara professionell de sista matcherna. Jag har faktiskt vetat det här sedan 14 januari och jag känner ett stort ansvar för laget och killarna, säger Iversjö.

Sedan sällar även han sig till den växande skaran av ex-tränare i Visby IBK.

– Jag fick två år, det är tydligen bara jag och Håkan Bergström, säger Tom Iversjö om den uppenbarligen svåra sitsen.

Själv vill Iversjö inte spekulera om efterträdare. Nyvärvade matchcoachen Viktor Matsenius är ett potentiellt namn.

– Fast det tror jag inte. Viktor är på alla vis väldigt bra lämpad, men IBK ger sig nog ut för att värva ett stornamn, säger Michael Rasi.