Vann SM i League of Legends - klar för VM

GotlÀnningen Erik "ZiViZ" Lövgren Àr regerande vÀrldsmÀstare i League of Legends 1 vs 1 för amatörer. I helgen vann han det svenska mÀsterskapet vilket ger honom möjlighet att försvara sin titel i vÀrldsfinalen.

Erik "ZiViZ" Lövgren med vÀrldsmÀstartrofén frÄn 2018. Om ett par veckor har han chans att försvara sin titel i Brasilien.

Erik "ZiViZ" Lövgren med vÀrldsmÀstartrofén frÄn 2018. Om ett par veckor har han chans att försvara sin titel i Brasilien.

Foto: Marcelo Maragni

E-Sport2019-11-19 08:40

Den 23-Ă„rige Levide-sonen och League of Legends-spelaren Erik Lövgren gjorde stor succĂ© i fjol nĂ€r han vann vĂ€rldsfinalen av Red Bull Player One, amatör-VM i League of Legends 1 vs 1 som avgjordes i Sao Paulo. 

Nu har han givit sig sjÀlv förutsÀttningar att försvara sin titel. I helgen vann han den svenska finalen, vilket ger honom en plats i vÀrldsfinalen i Brasilien om ett par veckor.

– Det var mycket tuffare konkurrens i Ă„r jĂ€mfört med i fjol. Jag kĂ€nde inte att jag hade lika goda chanser att vinna det den hĂ€r gĂ„ngen. Men efter ett par matcher kĂ€ndes det riktigt bra, dĂ„ hade jag ocksĂ„ hunnit se lite hur pass bra de andra var. Efter första kvartsfinalen kĂ€nde jag att det hĂ€r nog skulle kunna gĂ„ vĂ€gen igen, sĂ€ger Erik Lövgren.  

Under vÄren och sommaren sÄ spelade han i stort sett ingenting.

– Jag satte igĂ„ng lite igen i september, sedan var kvalen till den svenska finalen i oktober. 

I fjol var det 16 spelare som kvalificerade sig till vÀrldsfinalen, i Är har det utökats till 28 lÀnder som skickar varsin representant. Som regerande mÀstare sticker han inte under stol med att mÄlet Àr att försvara sin VM-titel.

– MĂ„let har varit att försvara bĂ„de den svenska titeln och vĂ€rldstiteln. Fram till finalen ska jag sĂ„ gott jag kan scouta motstĂ„ndet och lĂ€gga upp strategier för hur jag ska slĂ„ dem, sĂ€ger Erik Lövgren. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!