En hel vecka utan en enda hole in one.

Vad har hänt?

I brist på det tänker jag skriva om albatross. En albatross är tre slag under par på ett par fem hål. Näst intill omöjligt. Ytterst få golfspelare får uppleva det under sin livstid. Sedan 1935 har det bara hänt 18 gånger att spelare har gjort albatross på någon av de fyra stora major-tävlingarna. En av dem är svensk. Per-Ulrik Johansson gjorde an albatross under PGA-mästerskapen i USA 1995.

På Gotland finns bara två gotlänningar registrerade i Svenska Golfförbundets databas. 2004 gjorde Martin Munkhammar, bedriften på sin hemmabana Gumbalde. Hålet var nummer tolv. Han inledde med en drive på 300 m, och träffade sedan hålet från 115 m.

Oskar Sirland, Slite GK, gjorde albatross på hål 156 på Slite 2007. Först en drive på 290 m, sedan sänkte han andra slaget från 170 m med en järnsjua,

Jag vet också att Visby GK:s Bertil Rosenlund och Magnus Ohlsson gjort albatross på Kronholmen, men det var länge sedan.

Många fler är det inte. Har jag missat någon? Hör gärna av er.

Det närmaste en albatross jag har kommit är att jag gick en boll bakom en spelare som gjorde albatross under en proam-tävling på Södertälje Golfklubb. Det var dessutom andra gången han gjorde det på samma hål. Pehr Magnebrandt hette han och hade också Södertälje GK, som sin hemmaklubb. Han var proffs under några år.

***

Visby Golfklubb har haft vårårsmöte. Två intressanta saker att berätta därifrån. Vinsten för 2011 blev 750 000 kr. Dessutom valdes Pierre Fulke in i styrelsen. Pierre Fulke har en karriär på Europatouren bakom sig, och är just nu mest känd för att ha ritat nya Kronholmen tillsammans med Adam Mednick.

***

I Slite GK lutar det åt att medlemslånen byts ut mot aktier. 85 procent av de svar som har kommit in är positiva till ett byte. Femte augusti är det extra årsmöte för att ändra stadgarna, och därmed möjliggöra förändringen.

***

Till sist måste jag få avsluta med en fantastisk historia som jag har fått mejlad från Slite GK. Den är säkert sann också:

Bosse skulle just putta på sjuttons green på Gumbalde, när en boll visslade förbi hans öra. Strax efteråt dök en spelare upp och ursäktade sig för Bosse.

"Jag är ledsen att jag inte skrek "fore", men jag ville inte störa dig när du puttade..."

På golfbanan visar vi hänsyn, eller hur?

Svinga lugnt!