– Vi vill ha lokalerna närmare där det bor folk och vi har lagt bud på Träffpunkten i Fårösund. För att kunna köpa den måste vi sälja Bungegården, säger Peder Fohlin som är ordförande i kyrkorådet för Norra Gotlands pastorat.

Bungegården som ligger i anslutning till Bunge kyrka några kilometer från Fårösund, byggdes för omkring 100 år sedan för att användas som skola. Efter det har det varit BB, läkar- och distriktsköterskemottagning innan privatpersoner tog över och drev bland annat restaurang där. Dåvarande Bunge pastorat köpte fastigheten 1992.

– Då var det vandrarhem där och verksamheten hade gått i konkurs, berättar Peder Fohlin.

Artikelbild

| TILL SALU. Norra Gotlands pastorat säljer den snart hundra år gamla Bungegården.

– Bungegården är inte skänkt av något privatperson men kyrkan fick pengar för att renovera lokalerna av en man, förklarar Peder Fohlin.

Han tycker att lokalerna är för stora för deras behov. Prästen har sin expedition på Bungegården.

– Han har sagt att han lika gärna kan ha den på Träffpunkten.

Bungegården används också av kyrkokören en gång i veckan samt för att servera kyrkobesökarna kaffe.

Artikelbild

| FASTIGHETSAFFÄRER. "Vi säljer Bungegården för att kunna köpa Träffpunkten i Fårösund", berättar Peder Fohlin.

– Det kommer att finnas möjlighet att ha kyrkkaffe i fortsättningen också. Vi har ett tornrum i Bunge kyrka som ska göras i ordning. Där får det plats omkring 20-25 personer, säger Peder Fohlin och berättar att de under sommaren hade en konstutställning i lokalen.

Bungegården har tio rum. Byggytan är på cirka 312 kvadratmeter medan bruksarea för entréplan och övre plan är cirka 247. Tomten är 7 127 kvadratmeter. Utgångspriset är satt till 2 975 000 kronor.