I kommentarsfälten på Helagotlands facebook-sida är det många som uttrycker sin bestörtning sedan det åtta månader gamla quarterfölet Deena fick avlivas på nyårsafton. Vittnesmålen om djurs lidande i samband med nyårsfyrverkerier är många. Flera har höjt sina röster om att fyrverkerier bör förbjudas, eller åtminstone regleras mycket striktare.

LÄS MER: Föl skrämdes av raketer – fick avlivas

"Så sorgligt och man blir så arg. Bort med dessa raketer. De ställer bara till elände. Skänk pengar till behövande i stället för att bara bränna upp dem. Visa hänsyn till djur och andra människor."

Helena Levin, facebook

"Förbjud fyrverkeri, det är ett ofog att hålla på och skrämma alla djur på det omdömeslösa viset. Utse vissa platser där det finns en ansvarig och det bara smälles vid midnatt."

Bo Hulthén, facebook

"För att folk ska ha trevligt och "fira", är det verkligen värt det? När ska Sveriges befolkning vakna upp och när blir det ett förbud för denna djurmisshandel."

Vivi Fagerstrand, facebook

LÄS MER: Veterinär vill ha hårdare regler

"Raketer och smällare borde förbjudas för privatpersoner. Allt tyder på att folk inte kan handskas på ett rätt sätt med dessa farliga pjäser. På vissa ställen hade de i år lasershower vid 12 slaget som var mycket uppskattade."

Stella Eklund Karlsson, facebook

"Man borde kunna samla alla som vill se raketer på ett ställe...typ hamnen i Visby o skjuta endast vid tolvslaget ut över vattnet! Om det prompt måste skjutas. Alternativt är o lägga ner helt, då det alltid händer något med något stackars djur."

P-O Gardell, facebook