Under helgen har någon dumpat byggavfall, stolar och kartonger i Havdhem vid gamla järnvägen i närheten av Gimbringsvägen.

– Grannarna ringde på i morse och berättade att någon slängt en massa skräp längs vägen. Det ligger precis uppe vid skeppssättningen, det ser ut som en sopstation, säger Birgitta Nyström Leicht.

Även i Vasstäde i Hablingbo har någon under helgen dumpat resterna av ett gammalt kök. På sin Facebooksida skriver markägaren: "Så var det dags igen, folk verkar inte fatta hur man tar hand om sitt avfall. En sak är i alla fall säker och jag vill inte ha det på min mark vid Vasstäde i Hablingbo".

Artikelbild

– Det tycks höra ihop allting, säger Birgitta Nyström Leicht.

Även tidigare har Birgitta Nyström Leich och hennes man kört ett flertal lass med skräp från skogen.

– Det har varit presenningar och takpapp, det har vi tagit bort så det var ju helt rent där men nu har någon varit här igen och kastat skräp.

Skräpet ligger längs med dikeskanten på båda sidorna av vägen i Havdhem och, enligt Birgitta Nyström Leicht, finns det även hjulspår i området.

Artikelbild

– Det ser ut som om de har kört med lastbil, säger hon.

Birgitta Nyström Liecht tänker nu polisanmäla händelsen.

– Här finns tippen i Hemse bara några kilometer bort. De kunde lika gärna ha tippat skräpet där, det hade varit lika lätt, säger hon.

Att dumpa sina sopor i naturen klassas som nedskräpning. Nedskräpning är förbjudet och bestraffas med böter.

Helagotland.se har sökt markägaren i Hablingbo.