– Just nu berörs Gotland av täta moln, det är disigt och dant men det blir uppehållsväder resten av fredagen, säger meteorolog Marcus Sjöstedt.

Molntäcket rör sig söderut under dagen och mycket väntas dra bort under kvällen. Temperaturerna sjunker framåt kvällen men stannar troligen på omkring 0 grader eller eventuellt någon minusgrad i de inre delarna.

– I morgon lördag har vi en ganska klurig molnprognos, det kommer att variera litegrann. Det finns chans till sol och det blir uppehåll. Störst solchans är det mitt på dagen.

Temperaturen stiger på lördagsmorgonen från 0-gradigt till 3-4 plusgrader. Vindarna blir sydvästliga, svaga till måttliga och ökar något framåt kvällen.

– Söndag finns risk att det passerar lite regn framförallt under morgonen. Från lunchtid och framåt ser det ut att bli mest uppehåll. Det blir smått blåsigt, friska vindar från väst-sydväst får vi räkna med kring kusterna.

Temperaturen väntas stiga till 5, kanske upp till 7 grader under söndagen.

– Det är definitivt störst solchanser på lördag, säger Marcus Sjöstedt.

Något vinterväder finns inte i sikte den närmaste tiden.

– Vi får ner lite kallare luft till veckan, men någon ordentlig vinterkyla ser vi inte i vår prognos. Det blir en del nederbörd i form av regn och eventuellt blir det inslag av snö, men i så fall väldigt blöt. Någon krispig vinterkyla ser jag inte i min tiodagarsprognos.

Senaste prognos från SMHI hittar du här>>