HELGVÄDRET "Kan bli nytt säsongsbästa"

Sommarvärme För en dryg vecka sedan uppmättes minus sju grader på ön, vilket är den lägsta temperaturen i maj sedan 1965. Men i helgen väntas årets hittills varmaste dag på Gotland.

Solen log ordentlig mot Gotland under torsdagen och termometern vid Visby flygplats tog hem årets värmerekord med 22,5 grader – och sommarvärmen verkar hålla i sig även över helgen.

– Igår hade vi de högsta temperaturerna hittills på Gotland men det kan bli nytt säsongsbästa redan idag! Temperaturen ligger redan över 20 grader i Visby nu under fredagsförmiddagen och det väntas landa på dryga 25 grader under dagens värmetopp. Kanske till och med 26, 27, 28 grader – och sen klar himmel på det, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

LÄS MER: Nytt köldrekord i Visby – kallaste natten sedan 1859

Solen och värmen håller i sig även under lördagen, som bjuder på temperaturer kring 20-25 grader.

– Under söndagen finns det däremot fronter med moln som passerar. Det blir lite lägre temperaturer, men ser ändå ut att gå över 20 grader med enstaka regnskurar under eftermiddagen. Till skillnad från fredagen och lördagen blir det lite blåsigare, men det handlar om svaga till måttliga vindar över ön. Till havs kan det bli upp mot en tio meter per sekund, berättar hon.

LÄS MER OM VÄDRET>>

 
 
  • Mest läst senaste dygnet

Läsarkommentarer:

HELGVÄDRET "Kan bli nytt säsongsbästa"

Samhälle

  • Samhälle
  • Lokalt
Annons