Lauri Pappinen skulle i somras förnya sin personliga registreringsskylt "GUTEVIN". Då han haft skylten i 15 år var han övertygad om att det var ett rutinärende. Men ansökan till Transportstyrelsen avslogs i förra veckan, med motiveringen att "den begärda teckenkombinationen kan uppfattas som stötande".

– Jag var tvungen att läsa brevet två gånger och gnugga ögonen, jag fattade ingenting, säger Lauri Pappinen.

Transportstyrelsen motiverar i beslutet att ord som anspelar på sex, svordomar, religion, sjukdom, kriminalitet samt droger är stötande. Ordet vin föll därmed inte myndigheten i smaken.

Artikelbild

| Lauri Pappinens registreringsskylt har med tiden kommit anses som stötande enligt Transportstyrelsen.

Lauri Pappinen är frågande till beslutet men väljer att ta det hela med ro.

– Jag pratade med handläggaren, hon lät förlägen och förklarade att det är tuffare villkor nu. Man kan ju undra om det är någon som har dött för att jag i 15 år åkt runt med skyltar som det står vin på. Det vore intressant att veta var gränsen går. Jag kan bara välja att skratta åt det, och folk i min närhet tror ju att det är ett skämt.

Transportstyrelsens beslut går inte heller att överklaga.

– Nej, så nu är den skylten ett avslutat kapitel och det är ingen stor sak för mig.

Han ser till och med vissa fördelar med det.

– Jag spar ju pengar på att använda ordinarie skyltar. Sedan har jag varit förknippad med skylten, nu blir jag anonymare och kan köra lite jävligare, säger Lauri Pappinen skämtsamt.