David Ruthström, 24 år, är Fåröbon som inte gillar att ta det lugnt. Under sommaren jobbar han som alltiallo på Bergmancenter, som massageterapeut, på cykeluthyrning och tillsynsman – samtliga jobb baserade på Fårö.

– Jag vill ge tillbaka till Fårö och jag finner en glädje i att arbeta. Det är en så härlig bygd och jag vill visa ett bra ansikte utåt. Jag vill finnas där för alla som kommer till Fårö under sommaren, säger David Ruthström.

Att dagligen åka mellan fyra olika jobb hade nog många uppfattat som slitsamt, men det gör inte David. Han ser variationen som en av de största anledningarna till att han faktiskt orkar.

Artikelbild

| Cykeluthyrning. David i arbete.

– Det är tack vare den variation jag har i mina arbeten och allt jag får tillbaka som jag kan vakna varje dag med ett leende. Sen har jag tränat inför sommaren en hel del, gått på gym för att få en bra fysik. Jag hörde att Steven Spielberg tränar innan han gör film eftersom man sällan har tid att träna när man väl jobbar.

Just film ligger David varmt om hjärtat. Han har tidigare studerat film i Santa Barbara, Kalifornien, och det var det intresset som fick honom att börja jobba på Bergmancenter. Men hur framtiden ska utvecklas är inte säkert.

– Jag funderar på att studera till psykolog eller socionom men jag stänger inga dörrar. Om du vill ha någonting nytt så ska du våga testa någonting nytt. Våga töja dina gränser och se dig inte som låst på en plats. Sommarsäsongen är det perfekta tillfället att fylla på ditt cv.