Han, tidigare gotländsk riksdagsman och numera generalsekreterare för Branschföreningen för onlinespel, befinner sig på den jättelika spelkonferensen G2E och det är hans första besök i världens spelhuvudstad..Staden som för några dagar sedan utsattes för den värsta masskjutningen i USA:s historia.

När GA når Gustaf Hoffstedt är det tidig morgon och han befinners sig på en joggingtur och står på en gångbro över huvudgatan The Strip.

– Jag ser hotellet (Mandalay Bay) där skytten fanns nu när vi pratar med varandra. Det ligger ganska nära flygplatsen i ena änden av staden och i andra änden återfinns Trump Tower och presidenten var ju här häromdagen.

Artikelbild

| Gustaf Hoffstedt. Befinner sig i Las Vegas. Arkivfoto: Krister Nordin

Gustaf Hoffstedt tycker att det vilar en väldigt ödesmättad men inte hotfull stämning över hela stan.

– Det är mycket poliser ute, helikoptrar hovrar som jag gissar att de inte gör i vanliga fall. Det finns också väldigt mycket reklamskyltar som inte längre gör reklam utan säger att våra böner går till de omkomna och som sprider budskapet ta hand om varandra.

– Det finns också gott om tv-apparater med nyhetsrapportering om och om igen. Så på det viset känns det märkligt att vara här.

Han anlände till staden några dagar efter skjutningen och medger att han hade tanken att inte åka.

– Men så fick man reda på att skytten var oskadliggjord. Så jag har aldrig varit orolig över min egen säkerhet.

Konferensen påverkades inte, den avslutas i dag och Gustaf Hoffstedt åker hem igen på lördag.