Ulla Pettersson har varit politisk chefredaktör för socialdemokratiska Gotlands Folkblad sedan tre år tillbaka då hon tog över efter Håkan Ericsson. Hon har blandade känslor inför beslutet.

– Det är ett fantastiskt och roligt jobb att få uttrycka sina åsikter nästan dagligen men samtidigt är stressnivån hög. Nu ska jag ägna mig åt lite lugnare sysselsättningar, säger hon.

Ulla Pettersson kan inte svara på om hon tänker lägga allt politiskt engagemang på hyllan. Men hon medger i alla fall att hon inte slutar för att hon erbjudits något annat arbete.

– Nej, det är ju inte så att Stefan Löfven har ringt eller så, skrattar hon.

– Det kan nog bli en eller annan krönika på ledarsidan i fortsättningen också, men det bestämmer min efterträdare.

Ulla Pettersson är utbildad socionom, och har haft ett antal politiska uppdrag genom åren. Hon arbetade länge inom socialtjänsten på Gotland och har bland annat varit kultur- och fritidschef i dåvarande Gotlands kommun. Många styrelseuppdrag har det också blivit:

– Jag var med och byggde upp det som i dag är Statens medieråd och jag har ingått i styrelserna för RFSU, Sjöfartsverket och Jämställdhetsrådet.

Hon har också suttit 19 år i kommunfullmäktige på Gotland och tre perioder i riksdagen.

Ulla Pettersson räknar med att lämna sin tjänst vid årsskiftet. Rekryteringen av en ny politisk chefredaktör kommer att starta inom kort, meddelar Gotlands Medias vd Carin Sjöberg.