Nu har Riksantikvarieämbetet presenterat hur man ska ta över Riksutställningars uppgifter när den myndigheten läggs ned i maj i år.

Under torsdagen informerades de anställda på Riksutställningar om planerna och under fredagen träffade de riksantikvarie Lars Amréus, Riksantikvarieämbetets stabschef Torsten Hökby och Riksantikvarieämbetets HR-chef Therese Bendelin.

LÄS MER: Riksutställningar läggs ned

Lösningen blir att 17 tjänster kommer att tillsättas på Riksantikvarieämbetet på Gotland.

Riksutställningar har i dag 21 tillsvidareanställda. Fyra av tjänsterna kommer att flyttas över. Det handlar om de anställda vid Riksutställningars verkstad. Men det är inte självklart att de andra anställda får jobben på Riksantikvarieämbetet eftersom det inte handlar om en så kallad verksamhetsövergång.

– Vi måste därför utlysa de övriga 13 tjänsterna. Det kommer vi att göra så snart som möjligt och vi har uppmanat de anställda på Riksutställningar att söka tjänsterna. Vi behöver kompetens från dagens Riksutställningar för att bygga upp vårt stöd till museerna, säger Torsten Hökby, stabschef på Riksantikvarieämbetet, i ett pressmeddelande.

Utöver de 17 heltidstjänster som behövs för att lösa uppgifterna från Riksutställningar kommer ytterligare tre tjänster att utlysas inom kort på Gotland och två i Stockholm för att lösa andra nya uppgifter som Riksantikvarieämbetet fått från regeringen.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.