Gotlands Allehanda GA publicerade 30 oktober en opinionstext signerad Svenska Nyhetsbyrån där jag bland annat benämns som ekoterrorist, biobrottsling och klimatkriminell. Detta kan få en att tro att jag exempelvis har sprängt ett kärnkraftverk, dödat några bönder eller något annat våldsamt. Vad vi i gruppen Tomma burar egentligen gjorde var att klippa upp ett hål i en fiskodling, befria en regnbågslax och sedan knyta ihop hålet. Kalkonerna fritog vi från en kalkongård och körde dem till ett kärleksfullt hem. Vi släppte inte ut dem i det vilda som det felaktigt påstås i den redan nämnda artikeln.

Vid båda tillfällena lämnade vi veganska kakor och ett brev där vi förklarade vilka vi var och varför vi gjorde dessa djurfritagningar. Dagen efter respektive aktion ringde vi polisen och berättade vilka vi var och vad vi hade gjort. Låter det som en terrorhandling?

Det finns en stor fara i ett samhälle när man väljer att relativisera begreppen så som GA gjorde. Jag förväntar mig mer av en tidning i vår svenska demokrati än att de likställer terrorister som till exempel Anders Breivik med ickevåldsliga aktivister som vi i Tomma burar som på ett fredligt sätt vill stå upp för en utsatt grupp som djuren. Texten påstår även att vi släppte ut djuren till en säker död i det vilda. Vad tror ni händer med djuren i industrin? Där hålls de inlåsta, oftast i hela deras liv, och sedan dödas långt före deras naturliga livslängd har runnit ut. Våra aktioner är ett fredligt försök att få hela vårt samhälle att se och agera kring det enorma förtrycket och dödande som sker mot djuren varje dag i vårt land.