Travsäsongen är över för den här gången

Torsdagens lunchtrav var avslutningen på travsäsongen 2019. En säsong som varit bra för den gotländska travsporten.

Timo Torri har is i mössan och spelar bara för små summor. Trots det vinner han ibland stora summor säger han.

Timo Torri har is i mössan och spelar bara för små summor. Trots det vinner han ibland stora summor säger han.

Foto: David Skoog

Visby2019-11-01 20:01

Många hade samlats i restaurangen vid Visbytravet för att spela och se det sista travet för säsongen 2019 på Gotland. Vi träffade Simon Röcklinger vid banan för att höra hur säsongen varit.

– Det har varit en bra säsong, det har varit mycket folk och bra sportsliga prestationer. Hemmalaget och Gotlandstränarna har gjort riktigt bra ifrån sig tycker jag. Henrik Hoffman som blev champion har kört in över en miljon på hemmaplan. Det är starkt, säger Simon Röcklinger, travbanechef på Visbytravet.

Som först ut i landet var Visbytravet en kontantlös travanläggning den här säsongen, och med ny spellag har spelet flyttats till appar från de klassiska toto-luckorna. Något som inte verkar ha påverkat publiksiffrorna negativt.

– I generella drag tycker jag att vi har klarat det bra. VI har inte haft något publiktapp. Vår personal har jobbat mer som värdar och interagerat med gästerna, så det känns bra. Vi kan inte mäta exakt hur mycket som spelas på banan eftersom man spelar digitalt främst, men vi har inget omsättningstapp, säger Simon Röcklinger.

En som tagit sig till Visbytravet för säsongsavslutningen var Timo Torri från Stockholm. Han har varit på travet i Visby alla gånger nu under hösten säger han.

– Jag älskar den här banan. Solvalla har blivit för stor, här kommer man så nära så man nästan kan klappa hästen. 

Han har spelat på trav sedan 1986, men spelar aldrig för några stora summor. 

– Det gäller att ha is i mössan, jag spelar för 10-30 kronor för det mesta, säger Timo Torri.

När säsongen är över blir det annat att göra på travet, med planering och en del ombyggnationer.

– Det är rätt stora ändringar på bankroppen som måste fixas. Det ska in ett säkerhetsspår och belysningen ska förbättras bland annat, säger Simon Röcklinger.

Antalet travdagar blir lika många 2020 som de har varit 2019, och med en bra säsong i år finns det bara en sak som saknas till nästa år.

– Vi väntar bara på något lite yngre stjärnskott bland kuskarna som kan få ett genombrott, säger Simon Röcklinger.

Simon Röcklinger, travbanechef på Visbytravet är nöjd med årets säsong och tycker att de hanterat spel vi appar och kontantlösheten bra.
Simon Röcklinger, travbanechef på Visbytravet är nöjd med årets säsong och tycker att de hanterat spel vi appar och kontantlösheten bra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!