Stor succé för domkyrkans Queen-konsert

Hundratals människor fick vända i dörren när en helt fullsatt domkyrka på lördagskvällen bjöds på regnbågsmässa med storslagen Queen-konsert.

Domkyrkan var fylld till sista plats under lördagens regnbågsmässa.

Domkyrkan var fylld till sista plats under lördagens regnbågsmässa.

Foto: Mattias Wahlgren

Visby2019-11-17 17:05

Lördagens regnbågsmässa gick under namnet "God is our Queen", och som namnet skvallrar om bjöds publiken på Queen-låtar. För sången stod Fredrik Willstrand, uppbackad av S:t Mary Gospel Choir, och det stod tidigt klart att arrangemanget skulle bli en publiksuccé. Domkyrkan räckte nämligen inte till, och flera hundra köande fick vända hemmåt innan mässan dragit igång.

– Av säkerhetsskäl får vi bara släppa in 640, och när vi gjort det så fick vi låsa dörrarna. Enligt vad jag har hört så stod det då minst lika många kvar utanför kyrkan som ville komma in, säger församlingspedagogen Pia Toftenius.

Varför tror du att just det här lockade så mycket folk?

– Dels ligger Queen helt rätt i tiden, och dels tror jag att vi har marknadsfört oss på ett framgångsrikt sätt.

Pia Toftenius beskriver regnbågsmässan som "magisk", där man inledde med alla lampor släckta. När  Fredrik Willstrand tog ton i låten "Jesus" tändes sedan hela domkyrkan upp.

– Det blev otroligt effektfullt, och man kunde höra ett "wow" bland besökarna. Kvällen var fantastisk, och vilken otroligt pipa Fredrik har.

I och med det stora intresset för Queen-konserten säger Pia Toftenius att domkyrkoförsamlingen redan ser över möjligheterna till en repris.

– Jag hoppas att den kan få återuppstå, och vi jobbar frenetiskt för det redan nu. Dels för dem som inte kunde komma, för dem som kom men inte kom in samt för dem som var här och vill uppleva det igen.

Flera hundra personer fick vända i dörren när domkyrkans platser tagit slut.
Flera hundra personer fick vända i dörren när domkyrkans platser tagit slut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!