Potentiell köpare för Snäcks camping

Från nio intresserade köpare finns en kvar som kan köpa Snäcks camping. Enligt planerna ska verksamheten vara igång till sommaren.

Snäcks camping som ligger vid stranden norr om Visby.

Snäcks camping som ligger vid stranden norr om Visby.

Foto: Rolf Jönsson/Arkiv

Visby2019-11-16 11:11

–  Det går framåt och vi håller på och förhandlar ett överlåtelseavtal med en potentiell köpare. Vi hoppas att vi kan bli klara före jul för att kunna ta ett beslut i regionstyrelsen i januari och i regionfullmäktige i februari, säger Åsa Linder som är samhällsbyggnadsstrateg på regionstyrelseförvaltningen.

Region Gotland har under flera år hyrt ut Snäcks camping, som ligger i norra änden av Visbys strandpromenad. Efter ett beslut att lägga ut fastigheten till försäljning kom totalt nio anbud in till regionen innan budgivningstiden gick ut 30 september. Utav de nio potentiella köparna kvarstår nu en. Men Åsa Linder säger att det är för tidigt att avslöja vem eller vilka det handlar om.

–  Det vill jag inte göra, men vi känner oss trygga, svarar hon.

En förutsättning för att få köpa Snäck är att turistanläggningen ska fortsätta att drivas och utvecklas, i enlighet med detaljplanen.

–  Planen medger ingen annan verksamhet än hotell, camping och turism. Hade vi inte fått några intressanta köpare hade vi inte gått vidare, påpekar Åsa Linder.

Området som är till salu är totalt tio hektar. Det potentiella köpet gäller större delen av planområdet, förutom strand, grönområde och parkering som kommer fortsätta att vara allmän plats. Om försäljningen inte hinner gå igenom innan sommaren ska verksamheten ändå kunna starta inför turistsäsongen.

– Vi har planer på att lösa ett tillfälligt arrendeavtal i så fall, säger Åsa Linder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!