Nu är Visbyrestaurangen till salu

Sedan någon vecka tillbaka är ytterligare en av krogarna i Visby innerstad till salu.

Foto: Dennis Pettersson/arkiv

Visby2019-09-25 20:11

O´Learys i Visby har varit till salu vid flera tillfällen de senaste åren, och för några dagar sedan lades restaurangen ut till försäljning på Blocket. I annonsen beskrivs O´Learys som en restaurang med "ett grymt läge innanför murarna", och priset är där satt till 3,3 miljoner kronor. Då ingår dock inte själva O´Learys-konceptet i köpet. 

Gotlands Tidningar har varit i kontakt med O´Learys restaurangchef Christian Johansson, som dock har avböjt att kommentera det faktum att restaurangen är till salu. 

För några veckor sedan rapporterade GT om att det fanns planer på att lägga ner O´Learys i Visby i sin nuvarande form. Istället skulle hamburgerkedjan Brödernas, som ligger mitt emot O´Learys, ta över lokalerna och börja servera hamburgare någon gång under nästa år. Att den lösningen skulle bli av hängde dock på att Brödernas nuvarande restaurang på Strandgatan skulle bli såld. Att O´Learys nu ligger ute till försäljning tyder på att planerna som de två parterna haft inte blir av.

GT har sökt Brödernas ägare Joakim och Jonas Wiklander för att försöka reda ut vad som hänt i diskussionerna mellan dem och O´Learys. Ingen av dem har dock gått att få tag på under onsdagen. 

O´Learys i Visby ligger ute till försäljning för 3,3 miljoner kronor. Själva restaurangkonceptet ingår dock inte i försäljningen.
O´Learys i Visby ligger ute till försäljning för 3,3 miljoner kronor. Själva restaurangkonceptet ingår dock inte i försäljningen.
Karta: O'Learys
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!