Isabel Enström lämnar Gotland

Isabel Enström (MP) flyttar från Gotland och lämnar alla sina politiska uppdrag. I regionstyrelsen ersätts hon av Lisbeth Bokelund.

Isabel Enström är nöjd med vad Miljöpartiet har uppnått under det tio år som hon har varit aktiv.

Isabel Enström är nöjd med vad Miljöpartiet har uppnått under det tio år som hon har varit aktiv.

Foto: Henrik Radhe

Visby2019-12-03 10:00

Det var frågan om naturreservat på Södra hällarna som fick Isabel Enström att bli aktiv i Miljöpartiet på Gotland 2009. Sedan dess har hon varit en av partiets mest framträdande politiker och bland annat varit ordförande för miljö-och hälsoskyddsnämnden och regionråd. Numera är hon ledamot i fullmäktige, regionstyrelsen och tekniska nämnden, samtidigt som hon också är partiets politiska sekreterare.

Nu planerar Isabel Enström att flytta från Gotland till Malmö, där hon har sin partner, därför lämnar hon alla sina uppdrag vid årsskiftet.

Isabel Enström är nöjd med vad partiet har uppnått under det senaste decenniet.

–  Vi har tillsammans fått igenom naturreservatet på Södra hällarna, bidragit till att skydda Ojnareskogen och Bästeträsk, kämpat för asylsökandes möjligheter, en hållbar vattenhantering, grön omställning, att värna välfärden, ett rikt kulturliv och ett gott liv på Gotland samt mycket annat så långt vi bara kunnat, säger hon.

Efter det senaste sparpaketet har den politiska temperaturen stigit på Gotland.

– Det är svårt att lämna, men Miljöpartiet står inte och faller med mig. Nu får andra möjlighet att kliva fram, säger Isabel Enström.

På partiets distriktsstämma förra veckan valdes Lisbeth Bokelund in som ledamot i regionstyrelsen efter Isabel Enström. Katarina Krusell tar över hennes plats i tekniska nämnden. I dagarna har det också blivit klart att Armin Scholler blir ny politisk sekreterare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!