Hon prisades med regnbågsbaggen

Hon är en vardagshjälte och för det prisades hon med årets regnbågsbagge under invigningen av Gotland Pride.

Under Prideveckans invigning fick Ulla Lundberg ta emot priset.

Under Prideveckans invigning fick Ulla Lundberg ta emot priset.

Foto: Lars Johansson

Visby2019-11-12 20:39

Regnbågsbaggen delas årligen ut till en person, organisation eller verksamhet som arbetat och lyft hbtq-frågor på Gotland under året som gått. I år gick priset till Ulla Lundberg, kyrkvärd i Terra Nova-kyrkan.

Motiveringen löd:

”Årets Regnbågsbagge 2019 går till en representant för vardagshjältarna. De som i sin vardag, i stort och smått tar kampen för hbtq-personers rättigheter. De som inte alltid syns, men som gör väsentlig skillnad!

Årets vinnare tillverkar de mest fantastiska och välgjorda liturgiska plagg en kan tänka sig – den första stolan inom kyrkans värld med korrekt färg och mönstersättning enligt regnbågens färger.

Hennes hemvävda stolor gör succé och missionerar nu kärleksbudskapet och hbtq-rättigheter inom en rörelse som fortfarande bjuder på motstånd gällande hbtq-frågor. Regnbågsstolorna har fått stor spridning och bärs av både biskopar, präster och diakoner i Svenska kyrkan.”

Hon prisades med en prydnadskudde med paljetter i regnbågens färger under invigningen på Länsteatern. Priset är handgjort av Anna-Maria Bauer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!