Så blir vädret under Kräklingbo marknad

Helgens väder bjuder på sol och regn, och en hel del blåst. Passa på att njuta av solen innan hösten gör sin meteorologiska entré.

Marknadsbesökarna i Kräklingbo kan räkna med soligt men blåsigt väder.

Marknadsbesökarna i Kräklingbo kan räkna med soligt men blåsigt väder.

Foto: Dennis Pettersson/arkiv

Väder2019-09-13 12:04

Fredagen har börjat mulen med en del regnskurar över Gotland, men enligt SMHI:s meteorolog Marie Staerk ska vi få en fin eftermiddag.

– Det blir ganska soligt väder i eftermiddag. Däremot blir det ganska blåsigt med friska till hårda, västliga till nordvästliga vindbyar och en temperatur på 14-18 grader.

Under kvällen och natten väntas klart väder och i morgon lördag blir det fortsatt soligt väder under stora delar av dagen.

– Till eftermiddagen kan det passera lite höga molnslöjor men de bör inte täcka solen så mycket, säger Marie Staerk.

Även lördagsdygnet blir dock blåsigt med friska till hårda vindbyar, men inte fullt så starka vindar som under fredagen och temperaturer på 14-18 grader.

Sent under lördagen och natten mot söndag drar ett regnområde in över Gotland som ser ut att dröja sig kvar under första halvan av söndagen. Det innebär något lägre temperaturer men under söndagskvällen klarnar vädret.

– Men i samband med regnet blir det ordentligt blåsigt, med hårda och kanske uppemot mycket hårda vindbyar, i alla fall i de kustnära områdena.

I början av nästa vecka blir det fortsatt blåsigt och framemot onsdag blir det nordliga vindar som innebär att temperaturerna sjunker.

– Det är mer höstlikt väder, men den meteorologiska hösten har inte kommit än. Det är fortsatt meteorologisk sommar men det kommer nog att kännas ganska höstlikt med den här blåsten., säger Marie Staerk.

Mer väder från SMHI hittar du här>>>

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!