Gracelands gamle barchef har köpt vraket

I början av 2000-talet jobbade Mikael Eddaoui som barchef på Graceland i Visby. Nu har han köpt den medfarna restaurangbåten – och planerar att flytta den från Uppsala.

Våren 2007 bogserades Graceland iväg till fastlandet från Visby hamn. Vem vet, nu kanske hon återvänder?

Våren 2007 bogserades Graceland iväg till fastlandet från Visby hamn. Vem vet, nu kanske hon återvänder?

Foto: Tommy Söderlund/arkiv

Uppsala kommun2019-11-13 10:55

Uppsala kommun har letat efter olika lösningar för att få till ett avslut på den problemfyllda affären med restaurangbåten Skeppet, som för gotlänningarna är mer känd som partybåten Graceland.

Nu har historien fått en ny vändning, då Skeppet har fått en ny ägare, vilket SVT Nyheter Uppsala rapporterat om.

Köparen är ingen mindre än Gracelands gamle barchef Mikael Eddaoui, som köpt båten tillsammans med en före detta kollega.

– Det här är mycket nostalgi, säger Mikael Eddaoui till SVT Nyheter Uppsala.

Graceland var flera gånger i blåsväder under sin tid i Visby. Under sommaren 2003 rapporterade gotländska medier att det var många som upprördes över att krogbåten hade bikiniklädda kvinnor dansandes i burar på fartygets tak. Båten höll även på att sjunka när den låg i Visby, då den i november 2001 började ta in vatten.

Planen är nu att rusta upp Skeppet och återigen använda det som restaurangbåt. Dock inte i Uppsala, utan på en annan plats som ännu inte är klart. 

– Vi är redan i gång och förhandlar med olika hamnar, säger Mikael Eddaoui till SVT Nyheter Uppsala.

Men innan dess ska båten göras i ordning på ett varv.

– Skrovet ska målas, fönster bytas ut, ny el installeras, ett nytt kök ska in och så behövs nya markiser, säger Mikael Eddaoui.

Han räknar med att det kommer att kosta mellan en halv och en miljon kronor. Hur mycket de betalade för vraket vill han dock inte avslöja.

Tanken är att verksamheten ska kunna öppna redan till sommaren.

Karta: Fyrisån
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!