Gotlandshems styrelse pausar bygget i Slite

Gotlandshems förstudie om Ejdern i Slite visar höga kostnader. Projektet sätts på paus, uppger styrelseordföranden Roger Wärn (M).

.

.

Foto: .

Slite2019-10-23 15:19

Uppgifter till redaktionen gör gällande att Gotlandshem har svårt att få till en kostnadsmässigt acceptabel kalkyl för tomten Ejdern i Slite. Där har bostadsbolaget önskat uppföra mellan 15 och 20 bostäder, sedan man fått en markanvisning på området. På Gotlandshems egen hemsida beskrivs kortfattat det planerade projektet. En förstudie har genomförts. Men när den presenterades för bolagets styrelse under tisdagen blev reaktionen inte positiv.

– Vi har pausat hela projektet Ejdern, säger styrelsens ordförande Roger Wärn (M).

Vad hamnade kalkylerna på för produktionskostnad?

– Det vill jag inte gå in på. Men det som ska hända nu är att vi ska vända på alla stenar för att se om de kan förbättras.

Är det här något som berör andra pågående projekt?

– Ejdern är ett eget projekt och lever sitt eget liv. Självklart arbetar vår projekteringsavdelning hela tiden med mängder av olika projekt och idéer, svarar Roger Wärn.

"Pausen" gäller enligt honom i fyra veckor fram till nästa styrelsemöte i Gotlandshem, den 3 december.

Planen för Ejdern anger höjden till maximalt två våningar. Enligt Gotlandshems marknadsundersökning från 2018 om intresset för att bo på olika orter på Gotland finns ett intresse för nya bostäder i Slite, spritt i åldrar från 20 till drygt pensionsålder.

Den tidigare alliansregeringen drev igenom en lag som från 2011 ställer avkastningskrav på allmännyttan, vilket kan ha försvårat bland annat det här projektet.

Ejdern i Slite.
Ejdern i Slite.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!