Gotlandshem lägger ner planerna i Slite

Gotlandshem har beslutat att dra sig ur affären i Slite. "Det var inte ett enkelt beslut", säger Roger Wärn (M), ordförande i styrelsen.

Projektet i Slite blir alltså inte av.

Projektet i Slite blir alltså inte av.

Foto: Gotlandshem

Slite2019-12-04 07:54

Gotlandshem meddelade för några veckor sedan att de tillfälligt skulle avbryta planerna på en nybyggnation av 18 hyreslägenheter på fastigheten Othem Ejdern 6 i Slite. Anledningen var att projektet såg ut att bli för dyrt. 

Nu har Gotlandshems styrelse beslutat att de helt ska dra sig ur projektet. De kommer inte att köpa marken av Region Gotland. Bolaget skriver i ett pressmeddelande att de skulle bryta mot såväl Aktiebolagslagen som Lagen om allmännyttiga bostadsaktiebolag om de skulle gå vidare med affären.

– Så här länge har vi hittills aldrig diskuterat en fråga. Det var inte ett enkelt beslut att ta, det tog verkligen emot men hela styrelsen var enig om att det var rätt beslut att ta, säger Roger Wärn, ordförande i styrelsen.

Nu kommer Gotlandshem fortsätta utreda vad det finns för andra alternativ att bygga hyresrätter i Slite. 

– Vi fortsätter jaga mark i Slite för att kunna bygga bostäder, säger Roger Wärn till P4 Gotland.

Han är tydlig med att de kommer fortsätta leta efter byggbar mark i Slite. Men det finns inget uttalat kring vilken plats som Gotlandshem skulle kunna bygga på. I bolagets ägardirektiv är det inskrivet att Gotlandshem ska arbeta för att kunna bygga även på landsbygden. Nu återstår det att se när det kan bli verklighet. 

– Vi hoppas kunna bygga mer som vi själva vill, det här är en gammal plan som begränsar oss, säger Roger Wärn. 

– Dörren är till att bygga i Slite är inte helt stängd ännu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!