Bottarveteatern drar till Othem

Bottarveteatern avslutar säsongen med ett gästspel i Othem när sommarens pjäs "Sunes bukklistu" återuppstår i bygdegården.

Roland Olsson och Gusti Larsson i pjäsen "Sunes bukklistu" som spelas i Othem i helgen.

Roland Olsson och Gusti Larsson i pjäsen "Sunes bukklistu" som spelas i Othem i helgen.

Foto: Hanna Mi Jakobson

Othem2019-09-19 15:29

På söndag gör ensemblen på Bottarveteatern entré på scenen i bygdegården i Othem. Där rundar de av spelsäsongen 2019 med två föreställningar av "Sunes bukklistu".

– Det känns jätteroligt. Jag tror att vi kommer ihåg replikerna, det har ju bara gått fem veckor sedan den senaste föreställningen. Det sitter lite i ryggmärgen, säger Roland Olsson och fortsätter:

– Vi kommer att repetera på plats också, det är lite andra förutsättningar i bygdegården.

Hur kommer det sig att ni åker till Othem och spelar?

– För att de frågar om vi vill, så enkelt är det, säger Roland Olsson med ett skratt. Det gick bra den första gången och sedan dess har vi återvänt.

Bottarveteatern spelade 23 föreställningar av "Sunes bukklistu" i somras och det verkar som om publiken uppskattade vad de fick se.

– Det gick bra rent spelmässigt och publiken var översvallande. De två sista veckorna var det fullsatt, säger Roland Olsson. 

Pjäsen är skriven av Roland Olsson och handlar om Sune som skrivit en lista över saker han vill göra innan han dör – en bukklistu som är gutamål för "bucket list". När Sunes fru inte får se vad han skriver blir hon sur och som en följd av det uppstår en hel del förvecklingar. Men det tog några försök innan pjäsen fick sin slutgiltiga version.

– Efter vi börjat repetera skrev jag om två gånger. Jag blev inspirerad av regissören Alexander Moberg. Alla i ensemblen var överens om att ändringarna blev till det bättre, säger Roland Olsson.

Varför tror du att publiken gillade pjäsen?

– Jag tror att den blev populär för att den var rolig och berättade en historia från början till slut. Och själva slutet var överraskande, säger Roland Olsson.

Efter söndagens föreställningar går Bottarveteatern i ide fram till 2021. De spelar teater vartannat år och njuter av sommaren vartannat. Men vad teatern ska bjuda på om två år är ännu inte klart.

– Jag har inte en aning. Det dyker nog upp något så småningom, säger Roland Olsson, som i väntan på inspiration till en pjäs nu skriver på en bok.

Till sist, hur känns det inför söndagens föreställningar?

– Det känns bra. Det ska bli kul att stå på scenen igen, säger Roland Olsson.

"Sunes bukklistu" spelas nu på söndag den 22 september kl 13 och kl 16.

Ensemblen består av Gusti Larsson, Anita Widén, Göthe Carlsson och Roland Olsson. Ulf Grönhagen står för ljuset och Alexander Moberg har regisserat.

Bottarveteaterns Gusti Larsson och Anita Widén. På söndag avslutas säsongen med två föreställningar på bortaplan.
Bottarveteaterns Gusti Larsson och Anita Widén. På söndag avslutas säsongen med två föreställningar på bortaplan.
Karta: Othem
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!