Dags för årets lantligaste marknad

Kräklingbo marknad går av stapeln under lördagen. En marknad som ofta drar många besökare.

 Helena Levin är marknadsgeneral för Kräklingbo marknad och tycker att man ska komma till just deras marknad för att det är den enda stora som är kvar i lantlig miljö.

Helena Levin är marknadsgeneral för Kräklingbo marknad och tycker att man ska komma till just deras marknad för att det är den enda stora som är kvar i lantlig miljö.

Foto: Dennis Pettersson

Kräklingbo2019-09-13 18:04

Imorgon lördag är det dags för Kräklingbo marknad. En av öns mest välbesökta marknader. De flesta år är det samma marknadsstånd som återkommer till Kräklingbo, men i år är det faktiskt en ny utställare som kommer synas på marknaden.

–  Vi har en massör som är här, och det har vi inte haft förut. Han kommer ha mycket rådgivning och kunna ge kortare massage, säger Helena Levin, marknadsgeneral för Kräklingbo marknad.

Totalt rör det sig om 115 marknadsstånd som går att besöka och marknaden börjar klockan 09 på lördagen och håller på till klockan 17. Och tidvis kan det bli ganska trångt på marknaden då många vill vara där tidigt under dagen. Så Helenas tips är att komma lite senare.

– Det är nästan bäst att komma i slutet av dagen, för då börjar folk droppa av. Och vi försöker göra så att folk ska vara kvar längre och vi har musikunderhållning som kommer försöka vara kvar så länge de kan. 

Bandet som ska spela i två omgångar under dagen är Handsome Molly, ett gotländskt band som spelar blandad musik. Och förutom musik och marknadsstånd kan man även ägna sig åt att bland annat se på mästarmöte i Varpa, eller prova på ponnyridning.

Om man bara kan åka till en marknad på Gotland, varför ska man välja er?

– Den enda marknaden som finns kvar i lantlig miljö är Kräklingbo marknad. Vi har inga affärer runt omkring som konkurrerar utan vi är helt och hållet på landsbygden, säger Helena Levin.

Vädret för marknaden ser ut att bli bra enligt prognos, och det stora motionsloppet Gotland360 kommer inte passera förrän under söndagen. Så det finns goda möjligheter för den som är marknadssugen att strosa runt i Kräklingbo och njuta av stämningen till fullo. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!