Bank stänger kontor på Gotland - eller?

Handelsbanken har börjat informera sina kunder om att man stänger kontoren i Klintehamn och Fårösund nästa år. Samtidigt menar kontorschefen och Handelsbankens informationsavdelning att inget beslut är fattat.

Stänger Handelsbanken sina kontor i Klintehamn och Fårösund eller inte? Inget klart besked finns i dagsläget.

Stänger Handelsbanken sina kontor i Klintehamn och Fårösund eller inte? Inget klart besked finns i dagsläget.

Foto: Henrik Montgomery/TT/arkiv

Klintehamn2019-12-02 16:18

P4 Gotland rapporterade på måndagen att det finns planer på att stänga Handelsbankens kontor i Klintehamn och Fårösund. Enligt kanalen ska de anställda på bankkontoren börjat informera kunderna om att man kommer att stänga den 1 juni nästa år.

Det verkar dock råda en viss förvirring kring huruvida kontoren ska stänga eller inte. Handelsbankens kontorschef i Hemse och Slite, Helena Leoj, har i ett mejl till P4 Gotland meddelat att inget formellt beslut är fattat ännu. Samma budskap ger även Handelsbankens tillförordnade presschef Mats Olsson i ett mejl till Gotlands Tidningar.

"Gotland är en viktig marknad för Handelsbanken. För att möta kundernas efterfrågan på bästa sätt ser Handelsbanken ständigt över den lokala närvaron. När det gäller den aktuella frågan finns inga fattade beslut", skriver han.

Skulle det vara så att bankkontoren stänger nästa sommar så är det ingen katastrof, åtminstone inte för Klintehamn. Det menar Emilia Lindqvist, ordförande i Klintetraktens framtid.

– Det är såklart jättetråkigt för alla personer som behöver ett bankkontor, men samtidigt är det här en naturlig utveckling. Jag tror inte att det är så många som är i behov av ett bankkontor längre, så jag blir inte förvånad om kontoret stänger, säger hon. 

Gotlands Tidningar har på måndagen sökt Helena Leoj för en kommentar. Hon har dock via mejl hänvisat alla frågor till informationsavdelningen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!