Nate, med en vindstyrka på omkring 39 meter per sekund, nådde sent på lördagen USA. Den väntades bli uppgraderad till en kategori 2-orkan innan den nådde landets sydkust, men vindstyrkan har inte ökat.

Enligt det amerikanska orkancentret NHC väntas orkanen nu tappa betydligt i styrka när den drar in över Mississippis kustområde. Ovädret kommer troligen att ha nedgraderats till en tropisk storm på söndagsmorgonen, lokal tid, enligt experterna.

Orkanvarningar hade utfärdats för Louisiana, Mississippi, Alabama och delar av Florida. New Orleans, som härjades svårt av orkanen Katrina 2005, ligger i orkanens förmodade väg. Men när Nate nådde land vid sjutiden på lördagskvällen, lokal tid, hade NHC graderat ned varningen till en tropisk storm-varning för New Orleans.

Artikelbild

| En satellitbild visar orkanen Nates framfart.

Även om det ser ut som att vi klarar oss, så tänker vi på Mississippi, säger Amos Cormier, politiskledare i Plaquemines Parish, ett låglänt område i New Orleans-området.

Till skillnad från orkanen Harvey, som släppte enorma regnmängder över Texas under en vecka, väntas Nate snabbt fortsätta norrut de närmsta dagarna.

Nate är den fjärde orkanen som drabbar USA på mindre än två månader.

På sin väg norrut svepte ovädret förbi utanför mexikanska Yucatánhalvön, men inga allvarliga skador har rapporterats därifrån.

Ett 30-tal människor dödades när Nate, som då var en tropisk storm, drog in över Centralamerika tidigare i veckan.