I efterhand är det väldigt svårt. Är det en störning som bara uppstår under en period och aldrig uppstår igen är den svår att hitta, säger Jonas Wessel, chef på Post- och telestyrelsens spektrumavdelning.

Propagandakuppen gjordes mitt under Mix Megapols morgonsändning, som plötsligt ersattes av en rekryteringslåt från terrororganisationen IS. Enligt uppgift till 24malmo.se spelades låten i 30 minuter, vilket bekräftas av Bauer Media som driver radion.

Det förefaller som att någon har en sändare och har rattat in samma utsändningsfrekvens och sedan kört ett annat innehåll. Lokalt har den haft en högre effekt och då har det blivit den rådande signalen, säger Jonas Wessel.

Post- och telestyrelsen har fått en rapport om händelsen och skickat personal till Malmö för att göra en undersökning. Händelsen ska också polisanmälas.

Det förefaller som att någon har en sändare och har rattat in samma utsändningsfrekvens och sedan kört ett annat innehåll. Lokalt har den haft en högre effekt och då har det blivit den rådande signalen.

Jonas Wessel vid Post- och telestyrelsen om kuppen i Mix Megapols morgonsändning, då en rekryteringslåt från terrororganisationen plötsligt började spelas på kanalens frekvens.