Renoveringen av Hemsebadet skjuts upp

Den planerade renoveringen av Hemsebadet skjuts upp ett år. Anledningen är att de anbud som regionen fått in varit för höga.

Renoveringen av Hemsebadet skjuts ett år framåt.

Renoveringen av Hemsebadet skjuts ett år framåt.

Foto: Tommy Söderlund/arkiv

Hemse2019-11-29 15:49

Tekniska nämndens arbetsutskott har beslutat att avbryta upphandlingen gällande den planerade renoveringen av Hemsebadet. Man anser att anbuden som kommit in är för höga, och man väljer därför att skjuta upp renoveringen ett år framåt. 

– Anbuden ligger mycket över den budget som vi räknade med så vi kan inte genomföra detta välbehövliga renoveringsprojekt just nu, förklarar nämndens ordförande Karl-Johan Boberg (C) i ett pressmeddelande.

Att arbetet skjuts upp just ett år beror på att byggnationstiden sett över året ska passas in så att den påverkar verksamheterna som nyttjar Hemsebadet så lite som möjligt. Från regionens sida beräknar man även att badhuset ska kunna hålla minst ett år till utan renovering.

Hemsebadet är byggt 1976 och har stora renoveringsbehov. Det finns bland annat problem med ytskikt, men också rost och läckage. System för vattenrening och ventilation behöver bytas ut. Region Gotlands ville lösa problemen genom att installera en bassäng av rostfritt stål, där den största fördelen skulle bli att vattenreningen med anslutningar inte skulle behöva göras om. Åtgärden planerades kosta omkring fem miljoner kronor, något som tekniska nämnden fått tilläggsanslag för. I och med fredagens beslut får dock en renovering alltså vänta. 

Tekniska nämnden planerar att begära tilläggsanslag för renoveringen när det blir aktuellt att göra den. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!