Westerén:"Pirrar som inför en skolavslutning"

Större ekonomisk kompensation för Gotlands lÀge, bÀttre elförsörjning och tydligt utpekande av en reservhamn. HÀr Àr riksdagsledamot Hanna Westeréns (S) viktigaste förslag, enligt henne sjÀlv.

Hanna Westerén (S).

Hanna Westerén (S).

Foto: Nils Stahle

Gotland2019-10-03 15:05

Hanna WesterĂ©n (S) har skrivit under 25 motioner under Ă„ret och tio av dessa har direkt koppling till Gotland. 

– Det Ă€r en av de plattformar man har för att sĂ€tta ljus pĂ„ de gotlĂ€ndska frĂ„gorna. SĂ„ det Ă€r klart att man lĂ€gger lite extra arbete pĂ„ dessa, sĂ€ger Hanna WesterĂ©n.

NĂ€r hon fĂ„r peka ut de viktigaste förslagen sĂ„ börjar hon med det som har rubriken Ö-faktor. Det handlar om att Gotland, utöver den allmĂ€nna kostnadsutjĂ€mningen, ska fĂ„ ytterligare statliga medel för att klara av att ha rĂ„d med sjukvĂ„rden. I motionen stĂ„r att Region Gotland har merkostnader pĂ„ 210-300 miljoner kronor för att driva lasarettet.

– Det system som finns i dag tar inte hĂ€nsyn till ö-lĂ€get. Men det mĂ„ste kompenseras för, sĂ€ger Hanna WesterĂ©n.

Hon har ocksĂ„ lĂ€mnat in motioner som rör kommunikationerna med fastlandet. I motionen Gotlandstrafiken föreslĂ„s att fĂ€rjeförbindelsen ska ses som en del av den nationella infrastrukturen. 

– Jag har ocksĂ„ skrivit att jag vill se att en reservhamn till Visby pekas ut. Om det blir Kappelshamn eller Slite Ă€r inte avgörande för mig, bara att det sker sĂ„ att medel till upprustning kan anslĂ„s. 

 Hanna WesterĂ©n skriver uppmanar ocksĂ„ regeringen att ska beakta behovet av en tredje elkabel till Gotland

– Det pirrar som inför en skolavslutning innan inlĂ€mningen. Jag skrev sĂ„ att jag fick slut pĂ„ blĂ€ck i pennan i gĂ„r.

3 oktober klockan 16.30 Ă€r sista dagen att lĂ€mna in allmĂ€nna motioner. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!