Toppolitiker lämnar uppdragen på Gotland

Isabel Enström (Mp) kommer lämna sina uppdrag inom politiken vid årsskiftet. "Jag lämnar inte partiet", säger hon.

Isabel Enström kommer lämna sina politiska uppdrag på Gotland.

Isabel Enström kommer lämna sina politiska uppdrag på Gotland.

Foto: Paula Zielinski

Gotland2019-12-02 07:20

Isabel Enström är en av Gotland mer kända politiker och har under flera år varit engagerad inom Miljöpartiet. Nu är det klart att hon kommer lämna sina uppdrag inom partiet. I samband med att Miljöpartiet hade sin distriktsstämma blev det beslutat om vilka personer som föreslås ta över hennes uppdrag. 

– Jag engagerade mig i Miljöpartiet 2009. Sedan dess har vi styrt i majoritet under åtta av dessa år. Vi har tillsammans fått igenom Naturreservatet på Södra hällarna, bidragit till att skydda Ojnareskogen och Bästeträsk, kämpat för asylsökandes möjligheter, en hållbar vattenhantering, grön omställning, att värna välfärden, ett rikt kulturliv och ett gott liv på Gotland samt mycket annat så långt vi bara kunnat! Det är jag mer än stolt över, säger Isabel Enström, som lämnar sitt uppdrag som gruppledare för Miljöpartiet vid årsskiftet.

Lisbeth Bokelund är den person som kommer att efterträda Isabel Enström som ledamot i regionstyrelsen.  Enström säger att det är en flytt som ligger bakom beslutet att lämna uppdragen på Gotland: 

– Jag lämnar inte partiet, men planerar att flytta till Malmö och ser att det är en bra tid att lämna vid årsskiftet och för att ge partiet en möjlighet att bygga vidare på en ny struktur inför valet 2022. Jag är väldigt glad att Lisbeth Bokelund vill vara med och leda det arbetet, säger Isabel Enström.  

Lisbeth Bokelund ser fram emot sitt nya uppdrag: 

– Jag är tacksam för förtroendet och ser fram emot att leda en aktiv grön oppositionspolitik. Det är tråkigt för oss att Isabel flyttar men vi önskar henne lycka till och tackar för hennes outtröttliga engagemang i partiet och politiken, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!