Partiledartätt på Gotland i december

Under decembers första två veckor kommer totalt fyra partiledare att besöka Gotland. Både M- och KD-ledaren kommer till ön på tisdag.

Ebba Busch Thor (KD) och Ulf Kristersson (M) besöker Gotland.

Ebba Busch Thor (KD) och Ulf Kristersson (M) besöker Gotland.

Foto: Marko Säävälä/TT

Gotland2019-11-29 10:00

GA kunde på torsdagen berätta att statsminister Stefan Löfven (S) kommer till Visby den 15 december för att hålla sitt jultal. 

– Det ska bli jättekul. Jag brukar förlägga både sommar- och jultalen till olika platser för att uppmärksamma hela landet, sa statsministern till GA.

Det är även sedan tidigare känt att Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt besöker Gotland samma vecka, på måndagen den 9 december. Sjöstedts besök är en del av en Sverigeturné, där han fokuserar på att besöka mindre orter som han aldrig kom till under valrörelsen. Väl på Gotland kommer partiledaren bland annat att hålla i ett öppet möte i hörsalen på Vuxenutbildningen i Visby.

– Det är jätteroligt att han väljer att komma till Gotland, sa Brittis Benzler (V) om besöket.

I går blev det klart att ytterligare två partiledare, nämligen Moderaternas Ulf Kristersson och Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, kommer till Gotland. De anländer tillsammans redan på tisdag i nästa vecka, den 3 december. Anledningen är att de ska titta på det unika elvägsprojektet från Visby flygplats som nu har påbörjats. Besöket sker vid flygplatsen runt lunchtid på tisdagen, då partitopparna får en visning av bygget och får lyssna till ett föredrag.

– Det är väldigt glädjande när de själva hör av sig och vill komma på besök, det säger man inte nej till, säger Åsa Wackelin, politisk sekreterare och ombudsman för Moderaterna på Gotland, till Helagotland.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om